Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιαν-2015 13:55

  Euroxx Securities: Διατηρεί "overweight" για Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 8 ευρώ, από 7,80 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας σύσταση «overweight» και χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «ισχυρή επενδυτική πρόταση». 

  «Η θετική μας άποψη για τον όμιλο Μυτιληναίου βασίζεται στο θετικό momentum της κερδοφορίας, με οδηγό τον κλάδο μεταλλουργίας και παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση στις υπηρεσίες Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (ΜΕΤΚΑ) και την ενέργεια», σημειώνει η χρηματιστηριακή σε έκθεση με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2015. Η Euroxx δίνει εύσημα στη διοίκηση του ομίλου για την επιτυχή εκτέλεση ενός τεράστιου προγράμματος περικοπής κόστους στη διάρκεια της κρίσης. Στους θετικούς καταλύτες για την αξιολόγησή της, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει επίσης την αμυντική θέση του ομίλου καθώς η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύσει το 37% των συνολικών πωλήσεων και το 35% των συνολικών EBITDA το 2015 αλλά και τον ισχυρό του ισολογισμό και παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών, που οδηγεί σε σημαντική απομόχλευση. 

  Για την Euroxx Securities, ο όμιλος Μυτιληναίος προσφέρει ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων με υψηλή παραγωγή ρευστότητας, ενώ είναι σε καλή θέση για να παίξει ηγετικό ρόλο στην πολλά υποσχόμενη ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. 

  Διατηρεί overweight και για ΜΕΤΚΑ 

  Σε ξεχωριστή της έκθεση, με τίτλο «Καλή αξία παρά την επιβράδυνση της κερδοφορίας» η Euroxx Securities προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, στα 11,50 ευρώ, από 15 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση «overweight». 

  Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος ετοιμάζεται, μετά από ένα θετικό 2014, για επιβράδυνση της κερδοφορίας της φέτος. Αναλυτικότερα, για το 2014, η Euroxx εκτιμά πως η ΜΕΤΚΑ θα καταγράψει πωλήσεις 583 εκατ. ευρώ (-4% σε ετήσια βάση), EBITDA ύψους 98 εκατ. ευρώ (-4% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη 81 εκατ. ευρώ (-2% σε ετήσια βάση). Παράλληλα, αναμένει αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών στα 243 εκατ. ευρώ (από 202 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014). 

  Κοιτώντας μπροστά, η χρηματιστηριακή αναμένει πως οι συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία θα προκαλέσουν μερική αναστολή της εκτέλεσης των έργων PEEGT I και II. Το δεύτερο αντιστοιχεί σε συνολικό ανεκτέλεστο 578 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 40% του συνολικού ανεκτέλεστου της ΜΕΤΚΑ των 1,4 δισ. ευρώ έως το Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό θα επιφέρει μια σημαντική επιβράδυνση της κερδοφορίας το 2015-16, σημειώνει η Euroxx, η οποία υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την περίοδο αυτή κατά 22-39%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων