Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Νοε-2014 14:56

  Μυτιληναίος: Αύξηση κερδών αναμένει η IBG

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι «ισχυρές» επιδόσεις από τον κλάδο της Μεταλλουργίας και Μεταλλείων λόγω των υψηλότερων τιμών της αλουμίνας αλλά και των κινήσεων περικοπής του κόστους αναμένεται να αντισταθμίσουν και με το παραπάνω τις «ήπιες» επιδόσεις του τομέα της ενέργειας και του EPC. Αυτό αναφέρει η IBG σε έκθεσή της για τον όμιλο Μυτιληναίου με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου για το γ’τρίμηνο/εννεάμηνο του 2014. 

  Η χρηματιστηριακή, στην έκθεσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,50 ευρώ και τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Μυτιληναίος σημειώνει ότι για το γ’ τρίμηνο του έτους αν και αναμένει κάμψη 15% σε ετήσια βάση στα ενοποιημένα έσοδα (στα 272 εκατ. ευρώ) λόγω των χαμηλότερων εσόδων από τον τομέα της ενέργειας, τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να καταγράψουν αύξηση της τάξης του 35% στα 55,4 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη του ομίλου τα τοποθετεί στα 8,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο γ΄τριμήνου. 

  Σύμφωνα με την IBG σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις του ομίλου για το γ’ τρίμηνο του έτους αναμένεται να επιβεβαιώσουν το θετικό outlook για το 2014. Επιπλέον, σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της λαμβάνοντας υπόψη τα βελτιωμένα θεμελιώδη για τον κλάδο του αλουμινίου, αν και ενδέχεται να μειώσει οριακά τις εκτιμήσεις της για τους άλλους δυο κλάδους. Συμπληρώνει πάντως πως διατηρεί την θετική της στάση για τον τίτλο. 

  Σε επίπεδο εννεαμήνου η IBG εκτιμά πως τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 925 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 δισ. ευρώ του περυσινού 9μήνου, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 175,7 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται στα 39,8 εκατ. ευρώ, από τα 22,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

  Για τη ΜΕΤΚΑ η χρηματιστηριακή προβλέπει για το γ΄ τρίμηνο κύκλο εργασιών στα 115 εκατ. ευρώ (στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα), με τα κέρδη να καταγράφουν αύξηση 42% στα 15,2 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο 9μήνου αναμένει έσοδα ενισχυμένα κατά 17,6% στα 476,9 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 22% στα 69,7 εκατ. ευρώ.

  Ο όμιλος Μυτιληναίου θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα την Τετάρτη, 26 Νοέμβριου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων