Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2006 08:25

  Εννέα AXE προτείνουν τις μετοχές του 2007

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αντιόπης Σχοινά

  Τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια, Τράπεζες αλλά και εταιρείες όπως ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Πλαστικά Θράκης, ΚΑΕ και Φουρλής, αποτελούν τις top επιλογές εννέα χρηματιστηριακών εταιρειών για το υπόλοιπο του 2006 αλλά και για το 2007.

  Τα αποτελέσματα εννεαμήνου που κινήθηκαν σε θετικό επίπεδο και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις, δίνουν την δυνατότητα μιας πρώτης επιλογής των εταιρειών που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο εννέα χρηματιστηριακές απαντούν σε σχετικό ερώτημα του Capital.gr, δίνοντας τις 5 εταιρείεςκαι μετοχές που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο επόμενο διάστημα.

  Ο κ. Μάνος Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει ότι επιλέχθηκαν 5 μετοχές από όλο το φάσμα της κεφαλαιοποίησης με χαρακτηριστικά ανάπτυξης, ισχυρής κερδοφορίας, λειτουργικών ταμειακών ροών και με ισχυρές προοπτικές. Η επιλογή έχει διαφοροποιημένο ρίσκο σε κάθε περίπτωση σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων, κλάδων και αντικειμένου δραστηριότητας.

  Για την Εθνική Τράπεζα σημειώνει την ισχυρή ταμειακή θέση, το μέγεθος των αγορών που απευθύνεται, την υψηλή καταθετική τάση, το χαμηλό κόστος δανεισμού, αλλά και τις κρυμμένες αξίες στον ισολογισμό της.

  Για την Jumbo, αναφέρει τα υψηλά περιθώρια κέρδους, τις ισχυρές ταμειακές ροές, την επέκταση σε νέες δραστηριότητες, όπως το real estate, και την ωρίμανση των επενδύσεων στο εξωτερικό.

  Στο δυνατό ισολογισμό σε επίπεδο ταμειακών ροών και περιθωρίων κέρδους, αλλά και στις εισροές από θυγατρικές, αναφέρεται στην περίπτωση του Ομίλου Βιοχάλκο, σημειώνοντας παράλληλα το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των θυγατρικών του, την παρουσία στα Βαλκάνια αλλά και το γεγονός ότι είναι market leader.

  Στην περίπτωση της Everest, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στην εξυγίανση των θυγατρικών, στο βελτιστοποιημένο δίκτυο καταστημάτων, την βελτίωση των μεγεθών στον ισολογισμό, αλλά και στο μεγάλο περιθώριο επέκτασης της δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες. Τέλος, σημειώνει ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ευνοεί επιθετικές κινήσεις από ανταγωνιστές.

  Τέλος, για την μετοχή της Intralot σημειώνει την ηγετική θέση που κατέχει στον κλάδο παγκοσμίως, στο ισχυρό cash Flow, την καθετοποιημένη δραστηριοποίηση, ενώ τονίζει ότι η εταιρεία αποτελεί τον ισχυρότερο διεκδικητή μεριδίου αγοράς με την απελευθέρωση της λοταρίας στην Ελλάδα, όταν και αν αυτή επέλθει.

  Όπως σημειώνει ο κ. Χρήστος Τσακαλογιάννης της CFS ΑΧΕΠΕΥ, στην Ελληνική αγορά, παρά τις τελευταίες ημέρες μικρής διόρθωσης θα λέγαμε ότι, οι μετοχές παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανθεκτικές και χωρίς σημάδια υπερβολής. Έτσι στην αγορά παρατηρούνται αυτήν την περίοδο φαινόμενα όπως, οι μεγάλες αυξομειώσεις του όγκου των συναλλαγών, αλλά και οι επενδύσεις σε μετοχές όπου υπάρχει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από θεσμικά χαρτοφυλάκια. Θα λέγαμε ότι η αγορά κυριαρχείται και, φυσικά στηρίζεται, από υπαρκτές φήμες νέων συνεργασιών σε όλους τους κλάδους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι προτάσεις της εταιρείας μας αφορούν μετοχές όπως, Cosmote, Μέτκα, Jumbo, Intralot και ΕΥΔΑΠ. Οι τράπεζες αποτελούν πάντα ένα βασικό κομμάτι στη σύνθεση ενός χαρτοφυλακίου αλλά αυτή την φορά θα θέλαμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικούς κλάδους που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον.

  Ο κ. Κώστας Σεγρεδάκης, Υπεύθυνος τμήματος Ανάλυσης της Praxis International Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, σημειώνει ότι τα θετικά (αν και προεξοφληµένα) οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών εταιρειών, οι τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, παράλληλα µε την εστίαση των διοικήσεων των επιχειρήσεων σε διεθνή επέκταση και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχουν διατηρήσει ζωηρό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι κυριότερες επενδυτικές επιλογές της Praxis περιλαμβάνουν τις: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

  Με βάση τα ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου, αλλά και την θέση στον κλάδο που δραστηριοποιούνται, ο κ. Κωσταντίνος Βέργος, Υπεύθυνος Ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνει τις top επιλογές για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Νηρέας ως η μεγαλύτερη εταιρεία στις Ιχθυκαλλιέργειες, έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο με έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα, η Πλαίσιο από τις εμπορικές - τεχνολογικές εταιρείες, η Κανάκης, ενώ από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση αναφέρεται στην Motor Oil και τον όμιλο Βιοχάλκο, σημειώνοντας τις κρυμμένες αξίες στον ισολογισμό τους.

  Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία δείχνει να βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Παπαθανασίου, Υπεύθυνο Επενδυτικής Στρατηγικής της Prelium AXEΠΕΥ. Η παρούσα συγκυρία εστιάζεται τόσο σε μικροοικονομικά όσο και μακροοικονομικά δεδομένα. Τα τελευταία δείχνουν λίγο συγκεχυμένα ενώ προβλέπεται αστάθεια στις διακυμάνσεις τους το απώτερο μέλλον. Σημαντικά γεγονότα που επηρεάζουν τις αγορές και ειδικότερα την ελληνική είναι ο ρυθμός ανόδου των κερδών, η εξέλιξη του ΑΕΠ, η πιστωτική επέκταση, η επικείμενη διάχυση της ανόδου σε άλλους κλάδους, οι εξελίξεις στους φορολογικούς συντελεστές, οι διακυμάνσεις του ενεργειακού κόστος καθώς και τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ που ευνοούν, κυρίως, την πληροφορική και τις κατασκευές.

  Παρά το γεγονός ότι η ανοδική τάση των χρηματιστηριακών δεικτών είναι εν ισχύ εμφανίζονται νευρικές ενδείξεις, σχετική αστάθεια και μεταβλητότητα. Το παραπάνω μπορεί να σημαίνει ότι οι αγορές βρίσκονται σε σημεία καμπής. Κάτω από αυτό το πρίσμα φαίνεται ότι αυξάνεται το επασφάλιστρο κινδύνου (risk premium) και ο επενδυτής θα πρέπει να καταφύγει σε μετοχές με καλά θεμελιώδη, growth κερδών που εμφανίζουν "αμυντικό" χαρακτήρα όπως, πιθανώς, η Εθνική Τράπεζα, ο Σαράντης, η Coca Cola και η Ελληνική Τεχνοδομική.

  Από την άλλη πλευρά,όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Βλασταράκης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Cosmote, Intralot, ΔΕΗ, Φουρλής και Εθνική Τράπεζα. Ειδικά για την Cosmote, σημειώνεται ότι εξακολουθεί να διακρίνεται για τη διαρκή ανάπτυξη πωλήσεων και κερδών παρά τον εμφανή κορεσμό και υψηλό ανταγωνισμό στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Η αποτελεσματική διαχείριση επιτρέπει στην εταιρία να εμφανίζει διαρκή αύξηση κερδών και να διατηρεί τα περιθώρια κέρδους σταθερά σε μια περίοδο διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού. Ο όμιλος Cosmote δραστηριοποιείται στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη FYROM, και τη Ρουμανία. Η συμμετοχή της Cosmote στην Cosmorom με δεσπόζουσα παρουσία στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία ανέρχεται σε 70% και αναμένονται σημαντικές υπεραξίες από αυτήν. Πρόσφατα η Cosmote εξαγόρασε το 88% της εταιρίας Γερμανός με ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων προϊόντων πληροφορικής και ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και αναμένει σημαντικές υπεραξίες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της εταιρίας. Για την ΔΕΗ, σημειώνει ότι αποτελεί τον κυριότερο παραγωγό και διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς άνω του 90% παρά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσφατα η διοίκηση ανακοίνωσε εκτενές πρόγραμμα ανανέωσης και αντικατάστασης των παλαιών λιγνιτικών σταθμών παραγωγής με νέους φυσικού αερίου. Η βελτιωμένη παραγωγικότητα και εξοικονόμηση κόστους σε συνδυασμό με την εξαιρετική στρατηγική σημασία του δικτύου διανομής της εταιρίας καθιστούν τη μετοχή ιδιαίτερα ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα.

  Όσον αφορά στην Intralot, τονίζει ότι η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής λογισμικού για τυχερά παιχνίδια και στη διαχείριση κινδύνου τυχερών παιχνιδιών, κλάδο ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως και η εταιρία διευρύνει συνεχώς την παρουσία της διεθνώς. Διαθέτει παρουσία σε 5 ηπείρους μέσω 33 θυγατρικών εταιριών και 8 γραφείων εκπροσώπησης. Υπό τη διαχείρισή της λειτουργούν περισσότερα από 55.000 τερματικά βάσει συμβάσεων. Οι πωλήσεις για το 2006 προβλέπεται να πλησιάσουν τα €800 εκατ. και τα καθαρά κέρδη τα €120 εκατ. Στην ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ομίλου Φουρλή και την μετατροπή του από χονδρέμπορο λευκών συσκευών στο μεγαλύτερο εισηγμένο δικαιοδόχο (franchisee) της IKEA στην ΝΑ Ευρώπη, επικεντρώνεται η χρηματιστηριακή. Μετά την επιτυχία της δημιουργίας και λειτουργίας δύο μεγάλων καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Αθήνα και τη Θεσαλονίκη προετοιμάζεται το άνοιγμα δύο καταστημάτων σε Αθήνα και Κύπρο. Το τρίτο ελληνικό κατάστημα στη Δυτική Αττική απαιτεί επένδυση € 10 εκατ., ενώ το κατάστημα της Κύπρου θα απορροφήσει €30-35 εκατ. Πρόσφατα ο όμιλος ανακοίνωσε την επέκταση της σύμβασης Franchise με τη σουηδική ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία και συζητείται επέκταση και στη Σερβία και τη fYROM.

  Τέλος, για την Εθνική τράπεζα σημειώνεται ότι ο όμιλος εμφανίζει εξαιρετική ανάπτυξη με κέρδη μετά φόρων €791,4 εκατ. το 2005 αυξημένα κατά 48% σε σχέση με το 2004. Τα προβλεπόμενα για το 2006 κέρδη αναμένεται να υπερβούν το €1 δις. Η πρόσφατη εξαγορά της τουρκικής τράπεζας αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθόσον ο όμιλος εισέρχεται σε μια αγορά 80 εκατ. με σαφή πορεία σύγκλισης των οικονομικών δεικτών προς τους δείκτες των χωρών μελών της ευρωζώνης και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

  Ο Δεκέμβριος θεωρείται ο κατεξοχήν μήνας μετοχικών αναδιαρθρώσεων, καθώς μια σωστή και επιλεκτική διαρρύθμιση χαρτοφυλακίου θέτει τις βάσεις για μια αποδοτική νέα χρονιά, τονίζει ο κ. Δημήτρης Σαρρής, Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος της ΣΑΡΡΗΣ Χ.Α.Ε. Ένα ιδανικό χαρτοφυλάκιο ενόψει της νέας χρονιάςμπορεί να περιλαμβάνει5 μετοχές από τους αντίστοιχους κλάδους που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το 2007.Ο ΟΤΕ από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιώναναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων, καθώς μέσαστο 2007 επίκειται η οριστική του ιδιωτικοποίηση.

  Στο χώρο των τραπεζών, η Τράπεζα Πειραιώς προβλέπεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επικείμενες ανακατατάξεις, αλλά και τα αποτελέσματα της αναμένονται το ίδιο εντυπωσιακά με φέτος. Επίσης ο Μυτιληναίος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους ομίλους στον κόσμο με πολύπλερες δραστηριότητες και με τις θυγατρικές του να του αποφέρουν ιδιαίτερα υψηλά κέρδη και τη νέα χρονιά. Από τον κλάδο των κατασκευών και real estate ξεχωρίζει ο όμιλος Μηχανική, όποιος το 2007 δρομολογεί μεγάλες επενδύσεις στο εξωτερικό, οι οποίες σε βάθος χρόνου αναμένεται να του αποφέρουν μεγάλες εισροές εσόδων. Τέλος, κάθε διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πρέπει να περιλαμβάνει μετοχές της Motor Oil μιας κατεξοχήν αμυντικής μετοχής με εκτιμώμενη υψηλή μερισματική απόδοση, που αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας και ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

  Για το 2007 οι τράπεζες θα δώσουν για μία ακόμη φορά την κατεύθυνση στην αγορά, εκτιμά ο κ. Ηλίας Λάζαρης Υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης της Artion Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να κυριαρχήσει σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει μη επαναλαμβανόμενα κέρδη του 2006 με λειτουργικά. Ενσωματώνοντας κέρδη της νέας Τουρκικής θυγατρικής θα πρέπει να υπερβεί σημαντικά την ήδη υψηλή κερδοφορία που αναμένεται για το τρέχον έτος.

  Μετά την ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου και των αρκετά ανοδικών κερδών 9μήνου 2006, ο ΟΤΕ αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία του το 2007 προσφέροντας αξιόλογα περιθώρια ανόδου της μετοχής. Ταυτόχρονα, η αναμενόμενη ιδιωτικοποίηση και είσοδος στρατηγικού επενδυτή το 2007 προσφέρει στη μετοχή αμυντικά χαρακτηριστικά.

  Το κακό κλίμα στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ λόγω των υψηλών επιτοκίων από τη FED έχουν φέρει σημαντικό πλήγμα, τόσο στην αναμενόμενη λειτουργική κερδοφορία, όσο και στην τιμή της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής. Το αδύναμο δολάριο επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία του ομίλου. Όμως, πιστεύουμε ότι η αποτίμησή του ομίλου είναι ελκυστική και μπορεί να προσφέρει σημαντική απόδοση μακροπρόθεσμα.

  Κατέχοντας σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά στοιχήματος και λοταριών η Intralot έχει προοπτικές να προσθέσει νέα έσοδα από διαφορετικές πηγές διεθνώς εξασφαλίζοντας διασπορά εσόδων τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και γεωγραφική. Κάποιες δυσκολίες ή και καθυστερήσεις σε έργα στην Τουρκία και την Ιταλία δύσκολα μπορούν να ανακόψουν τη δημιουργία νέων εσόδων με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους και υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων.

  Για να μην εξαιρέσουμε τη μικρή κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να προσθέσουμε την Ευρωπαϊκή Πίστη. Η είσοδος της Γαλλικής AXA στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά και το υψηλό τίμημα που κατέβαλλε για την εξαγορά της Alpha Ασφαλιστικής υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για τον κλάδο το οποίο αναμένουμε να ενταθεί το 2007. Η ελκυστική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Πίστης σε σχέση με τις άλλες εισηγμένες του κλάδου το πλήρες της δίκτυο, καθώς και ο ισχυρός ισολογισμός της την καθιστούν μια πολύ καλή επενδυτική επιλογή για το 2007.

  H ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ προτείνει σαν top picks τις Ιντραλότ, Σιδενόρ, Πλαστικά Θράκης, Ελληνική Τεχνοδομική και τα ΚΑΕ, αναφέροντας για την Ιντραλότ ότι αποτελεί την ηγέτιδα επιχείρηση στο διεθνή κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, έχοντας κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς και διαθέτοντας παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο. Η συνεισφορά των διεθνών δραστηριοτήτων στα συνολικά έσοδα του Ομίλου αναμένεται να προσεγγίσει το 77% έως το τέλος του 2006. Οι προοπτικές της κρίνονται ιδιαίτερα θετικές, καθώς η θυγατρική εταιρία προκαθορισμένου στοιχήματος του Ομίλου παρουσιάζει πωλήσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 4,5 δισ. δολάρια. Επίσης, ευνοϊκά δρουν οι κινήσεις απελευθέρωσης των διεθνών αγορών τυχερών παιχνιδιών και η αποκρατικοποίηση οργανισμών τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

  Ο Όμιλος Σιδενόρ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων σιδήρου και συναφών μετάλλων, κατέχοντας ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πορεία των διεθνών τιμών των μετάλλων στη διάρκεια του 2006 ευνόησε ιδιαίτερα τις ενοποιημένες οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 905 εκατ. ευρώ και τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε 63,7 εκατ. ευρώ. Σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατέχεται σήμερα από ξένους θεσμικούς επενδυτές, με το τελευταίο placement να έχει λάβει χώρα στα 6,5 ευρώ ανά μετοχή (για 19.000.000 μετοχές εκ συνόλου 95.506.626).

  Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά των ακόλουθων 4 κατηγοριών πλαστικών προϊόντων: υφαντών, μη υφαντών, άκαμπτης συσκευασίας και μεγασάκων. Η δραστηριότητα του Ομίλου απλώνεται σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες, με αποτέλεσμα το 90% του κύκλου εργασιών να πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας. Στην παρούσα φάση, η Εταιρία υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, της τάξεως των 21 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. Η Διοίκηση της Εταιρίας στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο των γαιοϋφασμάτων, καθώς και στην επέκταση σε νέα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, με στόχο το διπλασιασμό των μεγεθών στην επόμενη 3ετία.

  Η ΕΛΤΕΧ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα (μερίδιο αγοράς ~ 22%), με ανακτέλεστο υπόλοιπο έργων που ξεπερνά τα € 3 δις., ενώ επεκτείνει τις κατασκευαστικές δραστηριότητές του στην Ν-Α Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή (το διεθνές ανεκτέλεστο υπόλοιπο φτάνει το 30% του συνολικού). Ο Όμιλος αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στην ανάλυψη των νέων έργων υποδομής που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Όμιλος διαφοροποιεί τις δραστηριότητές του επενδύοντας σε τομείς όπως η Ενέργεια, το Real Estate και η διαχείριση αποβλήτων, τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα έτη.

  Τέλος, ο Όμιλος ΚΑΕ, κατέχοντας το αποκλειστικό δικαίωμα Duty Free έως το 2048, αποτελεί τον ηγέτη στο χώρο του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα διατηρώντας 88 καταστήματα σε 43 διαφορετικά σημεία πώλησης. Η Εταιρία διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο διεθνών και ελληνικών εμπορικών σημάτων. Η μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου θα βασιστεί τόσο στην οργανική ανάπτυξη (νέα καταστήματα, νέα εμπορικά σήματα, κ.α.), όσο και στην είσοδό της σε νέους τομείς ή και σε εξαγορές ή στρατηγικές συμμαχίες. Με την πρόσφατη εξαγορά του 100% της Links of London, ο Όμιλος διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προσφέρει ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζει ένα νέο αγοραστικό κοινό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ