16:58 11/09
Στον ρυθμό των ρεκόρ η Wall Street με το βλέμμα σε μάκρο και επιτόκια
Άλμα άνω των 500 μονάδων για τον Dow Jones. Σε ανοδική τροχιά και τα ομόλογα.
Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της Algae Farms η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που εγκαινιάζει τη νεότευκτη αγορά ENA ΣΤ.ΕΠ.
Η δημόσια προσφορά θα διενεργηθεί μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επενδυτές με κωδικό στο Χρηματιστήριο, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία καθώς θα δοθεί στη δημοσιότητα και το πληροφοριακό δελτίο της. Στόχος της εταιρείας είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια έως 1,5 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.
Παράλληλα αύριο ξεκινά και η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΕΛΤΕΧ Άνεμος η οποία αποτελεί την πρώτη νέα εισαγωγή στο Χ.Α μετά από περίπου πέντε χρόνια. Η τιμή έναρξης των μετοχών της εταιρείας που άντλησε 32,566 εκατ. ευρώ από την δημόσια προσφορά, ορίστηκε στα 1,70 ευρώ και θα φέρουν τον κωδικό ANEMOS στο σύστημα ΟΑΣΗΣ.