Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Attica Group στα 4,50 ευρώ από 4,80 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Μarfin-Egnatia, όπως αναφέρει σχετική έκθεση με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου και τίτλο " Οι δραστηριότητες σε Ελλάδα και Αδριατική αποτελούν πρόκληση για τα συνολικά αποτελέσματα", όπου διατηρεί τη σύσταση "accumulate".
Η χρηματιστηριακή σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Attica Group προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για το ύψος των εσόδων για το σύνολο του 2006 κατά 3,7% στα 325,3 εκατ. ευρώ. Τα ΕΒΙΤDA για την ίδια περίοδο εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 70,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,2% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της Marfin Egnatia, ενώ οι εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2006 μειώνεται κατά 11,4% στα 27,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η χρηματιστηριακή, θέτει νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο και για τη μετοχή της Blue Star Ferries στα 3,9 ευρώ από 4,1 ευρώ, χωρίς όμως να αλλάζει τη σύσταση "buy", σύμφωνα με έκθεση της με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου και τίτλο "Αδύναμα αποτελέσματα γ΄τριμήνου, θετικές, όμως, προπτικές".
Σημειώνεται πως η Μarfin Egnatia προέβη σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα έσδοα της εταιρείας κατά 10,2% στα 140,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 21,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2006.