Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουλ-2014 09:59

  Deutsche Bank: Δίνει σύσταση "buy" για την Eurobank και τιμή-στόχο 0,60 ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ως μία ελκυστική περίπτωση ανάκαμψης χαρακτηρίζει την πορεία της Eurobank η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2014, στην οποία αρχίζει κάλυψη της μετοχής δίνοντας σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στα 0,60 ευρώ.

  Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Eurobank θα επιστρέψει σε κερδοφορία το 2015 και “βλέπει” ετήσια αύξηση κερδών της τάξης του 14% έως το 2018. Τα καθαρά κέρδη από τόκους θα ωφεληθούν από τη μείωση του χρηματοδοτικού κόστους, ενώ τα έσοδα από προμήθειες θα δεχτούν ώθηση από την ενίσχυση της συναλλακτικής και συμβουλευτικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τον οίκο, οι συνέργειες και οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του κόστους κατά 6% το 2014 και επιπλέον 5% το 2015. Ως αποτέλεσμα, τα κέρδη προ προβλέψεων (εςξαιρούμενων των δαπανών αναδιάρθρωσης) θα αυξηθούν κατά 63% και 43% αντίστοιχα.

  “Εκτιμούμε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014 και βλέπουμε σημαντική βελτίωση των περιθωρίων για κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου τα επόμενα χρόνια. Αναμένουμε παράλληλα η Eurobank να συμμετάσχει πλήρως στην ανάκαμψη”, σημειώνει ο οίκος.

  Η τιμή-στόχος προϋποθέτει μείωση του όγκου των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν δημιουργηθεί από το ξέσπασμα της κρίσης σε ποσοστό 25%. Σε ένα τέτοιο σενάριο θα ωφεληθούν τα καθαρά κέρδη από τόκους, ενώ θα μειωθούν και οι προβλέψεις για επισφάλειες. Τα δύο αυτά στοιχεία μαζί αντιστοιχούν στο 20% της τιμής-στόχου. Στους κινδύνους περιλαμβάνεται η όποια επιδείνωση στο μακροοικονομικό περιβάλλον και την ίδια ώρα σημαντική πηγή αβεβαιότητας αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις.

  Κατά την DB, η βελτιωμένες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και η αυξημένη εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα μετά τις πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις και το άνοιγμα των αγορών κεφαλαίου θα οδηγήσουν σταδιακά σε πτώση του κόστους κεφαλαίου προς τα επίπεδα του πυρήνα της Ευρωζώνης.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων