Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουλ-2014 10:56

  ΕΤΕ: Ξεκινά εκ νέου κάλυψη η Goldman Sachs με “buy”

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ισχυρή ανάκαμψη της Εθνικής Τράπεζας και ελκυστικές αποδόσεις κάνει λόγο η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2014, στην οποία δίνει τιμή-στόχο 12 μηνών στα 3,15 ευρώ και σύσταση “Buy”.

  Όπως εκτιμά η Goldman Sachs, η Εθνική μπορεί να ωφεληθεί από την εγχώρια ανάκαμψη, το σημαντικά αναδιαμορφωμένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, τη συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση και τη σταδιακή βελτίωση των λειτουργικών τάσεων. Προβλέπει δε, ότι η ΕΤΕ μπορεί να ενισχύσει τη λογιστική της αξία ταχύτερα από τους εγχώριους ανταγωνιστές της λόγω των επιπρόσθετων κεφαλαιακών κινήσεων και της ισχυρότερης κερδοφορίας. 

  Η Goldman εκτιμά ότι η Εθνική θα εμφανίσει τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (18% ROTE έως το 2018), εκμεταλλευόμενη την ισχυρή ανάκαμψη στα εγχώρια κέρδη, τον σημαντικό έλεγχο του κόστους και τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού καθώς επίσης και τη συνεισφορά στα κέρδη από τις δραστηριότητες στην Τουρκία. 

  Η τιμή της μετοχής αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζεται από τα νέα σχετικά με τα πανευρωπαϊκά stress tests και τα αποτελέσματά τους καθώς και από την πρόοδο που σημειώνεται στην αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου.

  Στον αντίποδα, στους βασικούς κινδύνους συγκαταλέγονται οι πιθανότητες χειρότερων των εκτιμήσεων εξελίξεων σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ενεργητικού και τα έσοδα, περιορισμένης αναδιάρθρωσης του ομίλου και δυσμενών αποτελεσμάτων στα stress tests. Περαιτέρω κίνδυνοι σχετίζονται με την μακροοικονομική ανάκαμψη και την πολιτική σταθερότητα σε Ελλάδα και Τουρκία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων