Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 04-Απρ-2014 10:11

    Υπερδιπλασιάζεται η βαρύτητα της Alpha στον MSCI

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Υπερδιπλασιάζεται από την επόμενη Τρίτη, 8 Απριλίου, η βαρύτητα των μετοχών της Alpha Bank στους δείκτες MSCI.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Morgan Stanley η εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha Bank στο ταμπλό FIF (Foreign Inclusion Factor), που μετράει τον υπολογισμό βαρύτητας της μετοχής στους δείκτες της, αλλάζει από 0,14% προηγουμένως σε 0,30%. Η αλλαγή θα γίνει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα 7 του μήνα και θα έχει ισχύ από το πρωί της επομένης.

    Δικαιολογούνται έτσι και οι σημαντικές εισροές που καταγράφηκαν στη μετοχή της Alpha Bank κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε ο δεύτερος υψηλότερος όγκος συναλλαγών στην ιστορία με περισσότερα από 96,6 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια.

    Παράλληλα από σήμερα αυξάνεται από το 16% στο 30% ο συντελεστής στάθμισης της μετοχής στους δείκτες, γεγονός που σημαίνει πως η κεφαλαιοποίηση της στον FTSE Large Cap σχεδόν διπλασιάζεται και από τα 1,274 δισ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο αυξάνεται σήμερα στα 2,388 δισ. ευρώ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ