23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Αύξηση στα έσοδα και κάμψη των κερδών προβλέπει η HSBC ότι θα εμφανίσει η Γρ. Σαράντης στο 9μήνο του 2006, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση όπου υπενθυμίζει ότι έχει θέσει για τον τίτλο την θεωρητική τιμή-στόχο των 10,3 ευρώ.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος θα εμφανίσει αύξηση 8,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, διαμορφούμενο στα 157,3 εκατ. ευρώ, με τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης να καθοδηγούν την άνοδο. Η HSBC προβλέπει ότι οι αγορές της ΝΑ Ευρώπης θα εμφανίσουν αύξηση 21,6% στα έσοδα κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ενισχύοντας τη συνεισφορά τους στις πωλήσεις του ομίλου κατά 530 μονάδες βάσης, στο 48,2%. Επίσης, εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει "αδυναμία" με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί κατά 2% στο 9μήνο και κατά 1,5% στο τρίτο τρίμηνο του έτους.
Σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους η HSBC προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν κάμψη 5,8% στο 9μηνο, στα 11,7 εκατ. ευρώ, από 12,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, λόγω των υψηλότερων τόκων. Ωστόσο, επισημαίνει ο ξένος οίκος, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιουχικών κερδών τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 14,5% στα 14,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Σαράντης θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 9μηνο στις 22 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.