Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Φεβ-2014 14:07

  Ελλάκτωρ: Αυξάνει την τιμή-στόχο στα 5,20 ευρώ η IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, στα 5,20 ευρώ από 2,50 ευρώ προηγουμένως προχωρά η IBG Securities, διατηρώντας σύσταση «buy».

  Σε έκθεση με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2014, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναθεώρησε το μοντέλο αξιολόγησης από το οποίο προκύπτει η νέα τιμή-στόχος κυρίως λόγω: α) της μείωσης του κόστους κεφαλαίου, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική συρρίκνωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων β) του σημαντικά βελτιωμένου outlook για τη δραστηριότητα στους τομείς κατασκευών και διαχείρισης απορριμμάτων. Αντίθετα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αξιολόγηση του ομίλου επηρεάστηκε αρνητικά από α) τη μειωμένη αποτίμηση της ανανεώσιμης ενέργειας λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων και των καθυστερημένων πληρωμών και β) τη χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία του μεριδίου 1,1% της Eldorado Gold. 

  Η IBG Securities εκτιμά πως «ενώ υπάρχει ακόμη κίνδυνος καθοδικής απόκλισης σε περίπτωση που παγώσει η οικονομική ανάπτυξη, η ηγέτιδα εταιρεία στις κατασκευές, τις υποδομές και τις υπηρεσίες διαχείρισης απορριμάτων παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους ώστε οι επενδυτές να μεγιστοποιήσουν την έκθεσή τους στην ελληνική ανάκαμψη». Με βάση τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, διατηρεί τη σύσταση αγοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων