Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιαν-2014 17:26

  Υψηλότερες τιμές-στόχοι για ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς από IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς προχωρά η IBG Securities, διατηρώντας και για τις δύο μετοχές σύσταση «buy». 

  Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 4,40 ευρώ από 4 ευρώ προηγουμένως, λέγοντας ότι παρά τις αντιξοότητες στην Τουρκία (συναλλαγματικές απώλειες), θεωρεί πως η ΕΤΕ είναι καλά τοποθετημένη ούτως ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί από την τραπεζική ενοποίηση και το επερχόμενο Grecovery. 

  Η IBG εκτιμά εξάλλου πως η δεύτερη αξιολόγηση της BlackRock δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα για την ΕΤΕ και το αν η τράπεζα θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια θα εξαρτηθεί από πολιτικούς και όχι οικονομικούς παράγοντες. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής συνιστούν ελκυστικά «σημεία εισόδου». 

  Για τη μετοχή της Alpha Bank, η IBG Securities ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 0,85 ευρώ, από 0,70 ευρώ προηγουμένως και τη χαρακτηρίζει την «ασφαλέστερη» επιλογή μεταξύ άλλων τραπεζών, δεδομένης της ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης, της χαμηλής της μόχλευσης και των υψηλών αποθεματικών για επισφαλή δάνεια. 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Alpha Βank βρίσκεται σε τροχιά να δρέψει τα οφέλη από την τραπεζική ενοποίηση, τις συνέργειες που συνδέονται με την ενσωμάτωση της Εμπορικής Τράπεζας αλλά και τη βελτίωση του εγχώριου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Δεδομένης της πιο αισιόδοξης εικόνας της για τις μάκρο εξελίξεις και την υπεραπόδοση της Alpha Bank στο μέτωπο του κόστους, η IBG Securities αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά αποτελέσματα της τράπεζας. Συγκεκριμένα αναμένει ζημιές 185 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2014 (από ζημιές 439 εκατ. ευρώ στο παρελθόν) και κέρδη 451 εκατ. ευρώ το 2015 (από κέρδη 262 εκατ. ευρώ προηγουμένως). 

  Και για την Alpha Bank, η IBG Securities αναφέρει πως δεν αναμένει δυσάρεστες εκπλήξεις από τη δεύτερη αξιολόγηση της Blackrock.

  Για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, ενώ στην έκθεσή της αναφέρεται στην "εντυπωσιακή δουλειά" που έχει κάνει μέχρι στιγμής η τράπεζα, ενσωματώνοντας 6 τράπεζες σε λιγότερο από ένα χρόνο. 

  Όπως αναφέρει, η αγορά έχει καλωσορίσει αυτές τις εξελίξεις και η μετοχή της Τρ. Πειραιώς έχει κάνει ράλι, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τις υπόλοιπες εγχώριες τράπεζες στο διάστημα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου 2013 (στα τέλη Αυγούστου), όταν δηλαδή άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της ενοποίησης (καθώς και τα επικείμενα οφέλη). 

  Η IBG Securities εκτιμά ότι θα ακουθήσουν κι άλλα και αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Τρ. Πειραιώς, υπογραμμίζοντας το περαιτέρω περιθώριο ανοδική απόκλισης για τα κέρδη. "Η Πειραιώς είναι έτοιμη να επωφεληθεί από το βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον και την ηγετική της θέση στο εγχώριο τοπίο". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων