Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιαν-2014 16:04

  Intralot: Αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή σε "accumulate" η IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Intralot, σε «accumulate» από «hold» προηγουμένως προχώρησε η IBG Securities, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 2,50 ευρώ, από 1,90 ευρώ. 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2014, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η αύξηση της τιμής-στόχου αντανακλά τις θετικές τάσεις της λειτουργικής κερδοφορίας που υπαγορεύει η ισχυρή ανάπτυξη εσόδων (παρά τις αντίξοες συναλλαγματικές συνθήκες) και η λειτουργική μόχλευση. 

  Η IBG αναβαθμίζει τη σύσταση, καθώς αναγνωρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου μεσοπρόθεσμα, με δεδομένη την αναμενόμενη αποκατάσταση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές αγορές, την έκθεση της Intralot στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. 

  Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της Intralot το 2013 στα 3 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ προηγουμένως, λαμβάνοντας υπόψιν τις ζημιές από τη μετατροπή ποσών σε ξένο συνάλλαγμα ύψους 11 εκατ. ευρώ που καταγράφηκαν στο εννεάμηνο του 2013 αλλά και τον υψηλότερο του αναμενόμενου πραγματικό φορολογικό συντελεστή. Στο μέτωπο των εσόδων, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της κατά 7%, στα 1,47 δισ. ευρώ (αύξηση 8% σε ετήσια βάση) λαμβάνοντας υπόψιν τα έκτακτα έσοδα από την πώληση προϊόντων IT στο γ’ τρίμηνο του 2013 αλλά και την ισχυρή απόδοση των συμβολαίων του ομίλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων