Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιαν-2014 17:23

  Αυξάνει τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η IBG

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,50 ευρώ, από τα 11 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η IBG σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου. Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως οδηγήθηκε στην αύξηση της τιμής-στόχου καθώς συμπεριέλαβε στο μοντέλο αποτίμησής της την εξοικονόμηση κόστους που θα προκύψει ως αποτέλεσμα του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου, τις «κρυμμένες» αξίες από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου καθώς και από το βελτιωμένο προφίλ που δημιούργησαν οι πρόσφατες αναβαθμίσεις από τις S&P και Moody’s. 

  Την ίδια στιγμή σημειώνει πως παραμένει “buy” για τον τίτλο λόγω του περιθωρίου ανόδου που βλέπει να διαθέτει η μετοχή την οποία και χαρακτηρίζει «ελκυστική». 

  Η IBG αναφέρει μεταξύ άλλων πως αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της περιόδου 2014 – 2018 προκειμένου να συμπεριλάβει την εξοικονόμηση κόστους, απόρροια από την αναχώρηση 1.827 εργαζομένων από τη μητρική εταιρεία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κέρδη αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2014 κατά 9% στα 337 εκατ. ευρώ (το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 35% σε ετήσια βάση), ενώ προβλέπει καθαρά κέρδη 365 εκατ. ευρώ (ενισχυμένα κατά 9% σε ετήσια βάση για το 2015). Σε επίπεδο εσόδων αναμένει κάμψη 3% σε ετήσια βάση για το 2014, η οποία εκτιμά πως θα είναι αποτέλεσμα της κατά 6% κάμψης στα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας και της κατά 5% υποχώρησης στα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας, ενώ για το 2015 προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες. Σε ό,τι αφορά το 2013 υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στα 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να συμπεριλάβει το κόστος της εθελουσίας εξόδου καθώς και την έκτακτη επιβάρυνση που προήλθε από την κεφαλαιοποίηση των αφορολόγητων αποθεματικών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων