23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, στα 14,50 ευρώ από 13,50 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Piraeus Securities διατηρώντας σύσταση “outperform”.
Σε έκθεση με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2013, η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση 13% των καθαρών κερδών της ΜΕΤΚΑ στο γ’ τρίμηνο κατά 13%, στα 12,14 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων 5% σε ετήσια βάση στα 116 εκατ. ευρώ, αλλά πτώση των EBITDA κατά 3% στα 18 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 15,5% από 16,9% ένα χρόνο πριν.
Σε επίπεδο εννεαμήνου, η Piraeus Sec. κάνει λόγο για αύξηση των κερδών της ΜΕΤΚΑ κατά 15% σε ετήσια βάση στα 58,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τοποθετεί τα έσοδα στα 406 εκατ. ευρώ (πτώση 1% σε ετήσια βάση) και τα EBITDA στα 63 εκατ. ευρώ (πτώση 9%).
Σημειώνεται ότι η ΜΕΤΚΑ θα ανακοινώσει αποτέσματα εννεαμήνου στις 20 Νοεμβρίου.