Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2006 15:24

  Praxis: Το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στα αποτελέσματα 9μήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Praxis Interantional εκτιμά πως το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας τόσο για την τρέχουσα εβδομάδα όσο και για το επόμενο διάστημα θα είναι στραμμένο στην ανακοίνωση του επιπέδου επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζας των ΗΠΑ στις 25/10, το ύψος του ΑΕΠ των ΗΠΑ στις 27/10/2006, αλλά και στην αναμονή ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων στην εγχώρια κεφαλαιαγορά, όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανακοίνωση της με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2006 και τίτλο “Με προσεκτικά βήματα...”.

  Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι οι θετικές προσδοκίες για την κερδοφορία των εταιρειών του τραπεζικού κλάδου ενδέχεται να διατηρήσουν "ζεστό" το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ΧΑ καθιστώντας περιορισμένες τις πιθανότητες έντονης πτωτικής κίνησης της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

  Η πιθανότητα διατήρησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος ενδέχεται να οδηγήσει σε μετατόπιση κεφαλαίων από την υψηλή και μεσαία, στην μικρή κεφαλαιοποίηση, η οποία έχει υποαποδόσει τις τελευταίες εβδομάδες.

  Από την άλλη πλευρά, η Praxis τονίζει πως η ανοδική κίνηση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, ως απόρροια του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές και των “κυοφορούμενων” επιχειρηματικών εξελίξεων, έχει οδηγήσει τον δείκτη βαθμού υπερτίμησης / υποτίμησης (με βάση το υπόδειγμα απόδοσης εταιρικών κερδών και 10ετων ομολόγων) σε υπερτιμημένη περιοχή.

  Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που αφορούν δημόσιες προτάσεις εταιριών, είτε προαιρετικές, είτε υποχρεωτικές.

  Ειδικότερα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται οι δημόσιες προτάσεις των εταιριών Ελαΐς και Φοίνιξ Metrolife, ενώ με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημόσιες προτάσεις της Cosmote για τον όμιλο Γερμανό, έναντι τιμήματος 19,00 ευρώ ανά μετοχή και των βασικών μετόχων του ομίλου Notos Com για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της εταιρίας, έναντι τιμήματος €3,54 ανά μετοχή.

  Στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές μας περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Intralot, Σαράντης,
  Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Praxis International επισήμανε πως ο γενικός δείκτης του ΧΑ διατήρησε την θετική του πορεία και αυτή την εβδομάδα, καθώς κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,20% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 20) να σημειώνει ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 1,18%. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) σημείωσε την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση της τάξεως του 2,37%, ενώ από την άλλη πλευρά ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης (FTSE 80) σημείωσε πτώση της τάξεως του 0,25%. Ειδικότερα ο δείκτης FTSE 40, σημειώνει τις καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη τόσο σε εβδομαδιαίο επίπεδο (υπεραπόδοση 1,17%), όσο και σε μηνιαίο (υπεραπόδοση 4,87%) και τριμηνιαίο επίπεδο (υπεραπόδοση 5,25%), ενώ η συνολική υπεραπόδοση του συγκεκριμένου δείκτη από την αρχή του έτους
  διαμορφώνεται στο 25,07%, η οποία επίσης είναι η υψηλότερη από όλους του δείκτες του ΧΑ.

  Τέλος, η Praxis επισημαίνει πως σε πρόσφατη επίσκεψή στελεχών της στις εταιρίες του ομίλου Βιοχαλκο, Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου διαπιστώσε ότι τα θετικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης (όπως επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα 9μήνου) ενδέχεται να συνεχιστούν και κατά την χρήση του 2007 αφενός λόγω των διεθνών συνεργασιών που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες του ομίλου και αφετέρου λόγω της τρέχουσας συγκυρίας στον κλάδο των μετάλλων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ