Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Οκτ-2006 14:39

  Praxis: Από τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο "ρυθμός" της αγοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ρυθμό εκτιμά η Praxis AXEΠΕΥ πως ενδέχεται να δώσουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου για την περαιτέρω πορεία του Γενικού Δείκτη σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για τα ευρωεπιτόκια, αλλά και την αύξηση στη τιμή του πετρελαίου.

  Στην εν  λόγω εκτίμηση προχωράει η χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία έκθεσή της με τίτλο "Με το βλέμμα στραμμένο στα 9μηνα..." και ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2006.

  Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως για το επόμενο διάστημα ενδιαφέρον ενδέχεται να προκύψει για τον κατασκευαστικό κλάδο, κυρίως όσον αφορά τις μεγάλες εταιρείες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα επικείμενα κατασκευαστικά έργα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν παρουσία και στον τομέα της ενέργειας.

  Ως κυριότερες επενδυτικές επιλογές η Praxis αναφέρει τις: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

  Πάντως, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,36%, με το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο με ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 2,97% για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ακολούθησαν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 20) και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης (FTSE 80) με άνοδο της τάξεως του 1,46% και 1,55% αντίστοιχα.

  Ειδικότερα o δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) υπεραπόδοσε κατά 1,61% σε σχέση με το Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ενώ οριακή υπεραπόδοση σημείωσαν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 20) και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης (FTSE 80) της τάξεως του 0,10% και 0,19% αντίστοιχα.

  Η χρηματιστηριακή αναφερόμενη στις εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο του πετρελαίου πετρέλαιο κλάδο, σημειώνει πως ως αποτέλεσμα έχουν την εκ νέου αύξηση της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς την κίνηση της Νιγηρίας και Βενεζουέλας να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής, φαίνεται να ακολουθούν και άλλες χώρες που απαρτίζουν τον ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων το Ιράν και η Αλγερία, οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τις αποφάσεις τους.

  Η Praxis τονίζει πως η μείωση της συνολικής παραγωγής αναμένεται να κατέλθει στο 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την έντονη πτωτική κίνηση των τιμών που έχει ξεκινήσει από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που είχαν σημειωθεί κατά τα μέσα Ιουλίου, ενώ θα είναι η πρώτη μείωση παραγωγής από τον Απρίλιο του 2004.

  Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το τελικό επιτόκιο στα επίπεδα του 3,25% κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

  Όπως υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή, οι κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές είχαν προεξοφλήσει μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και για αυτό το λόγο δεν επηρεάστηκαν αρνητικά, ενώ αντιθέτως ακολούθησαν την ανοδική κίνηση των κεφαλαιαγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  Τέλος, η Praxis τονίζει πως η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσον αφορά τα επιτόκια, επιδρούν αρνητικά στις χρηματιστηριακές αγορές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ