Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Φεβ-2013 15:27

  ΔΕΗ: Μειώνει την τιμή-στόχο αλλά "βλέπει" πιο ρόδινο μέλλον η Alpha Finance

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ, στα 12,7 ευρώ από 13,3 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, διατηρώντας σύσταση «outperform». 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου 2013, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η απελευθέρωση των τιμολογίων (από τον Ιούλιο) είναι μη αναστρέψιμη και αυξάνει την ορατότητα για τα κέρδη της ΔΕΗ. Έπειτα από χρόνια αναποτελεσματικής/παράλογης τιμολόγησης, που «λάβωσε» την ίδια την εταιρεία αλλά και την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, το μέλλον μοιάζει πιο ρόδινο. Ωστόσο, η Alpha Finance δεν αναμένει πως η ΔΕΗ θα καρπωθεί τα οφέλη της απελευθέρωσης των τιμολογίων εντός του 2013, καθώς η ΡΑΕ έχει πρόσφατα υιοθετήσει μια αρκετά κριτική στάση απέναντι στη ΔΕΚΟ.

  Η Alpha Finance αναμένει αδύναμη κερδοφορία την περίοδο 2013-2013, καθώς κατά τη γνώμη της το χαμηλότερο κόστος εργασίας και η υψηλότερη τιμολόγηση δεν είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος εισροών. Εξαιρουμένων των εκτάκτων, η Alpha Finance αναμένει ότι η ΔΕΗ θα απομειώσει απώλειες 75 εκατ. ευρώ το 2012, προτού επιστρέψει σε κέρδη ύψους μόλις 113 εκατ. ευρώ το 2013. Κάνει ωστόσο λόγο για βελτιωμένο outlook μετά το 2014.
   
  «Πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ που έχει περιορίσει το ελεγχόμενο κόστος κατά το 1/3 ή κατά 0,9 δισ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα συνεχίσει τις προσπάθειες εσωτερικής αναδιάρθρωσης και θα περικόψει επιπλέον 170 εκατ. ευρώ την τετραετία που ακολουθεί", σημειώνεται στην έκθεση. Η Alpha Finance αναμένει σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας της επιχείρησης στα 354 εκατ. ευρώ το 2014 και κοντά στα 500 εκατ. ευρώ έως το 2016.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ