Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιαν-2013 17:19

  Τιτάν: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 12,6 ευρώ από Alpha Finance

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν, στα 12,6 ευρώ από 12,3 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, διατηρώντας παράλληλα σύσταση “neutral”.

  Σε έκθεση με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2013, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για σημάδια αισιοδοξίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αποτίμηση δεν είναι ακόμη ελκυστική.

  Η αύξηση της τιμής-στόχου αντανακλά τις ανανεωμένες ελπίδες για τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ μετά και τη βελτίωση των υφιστάμενων οικονομικών θεμελιωδών αλλά και το μειωμένο WACC (10% από 10,5%). Την ίδια στιγμή ωστόσο η Alpha Finance υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA της εισηγμένης την περίοδο 2012-2014 σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, επικαλούμενη την αδυναμία στην Ελλάδα αλλά και τα μηδενικά κέρδη από πώληση δικαιωμάτων εκπομπής CO2 τη χρήση 2013. Εξάλλου, επισημαίνει πως η πρόσφατη συμφωνία για την επίλυση του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ και η αναγνώριση του ισχυρότερου οικονομικού momentum, ώθησαν την Αμερικανική Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του κλάδου το 2013 στο 8,1%, από 1,8% μόλις δύο μήνες πριν. Ωστόσο η Τιτάν εξακολουθεί να διαπραγματεύεται υψηλά (10% premium σε σχέση με τους ανταγωνιστές) και με το ευρύτερο τοπίο να εξακολουθεί να βρίθει προκλήσεων, η Alpha Finance βλέπει την Τιτάν ως «το τέλειο neutral».
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ