Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιαν-2013 12:18

  Alpha Finance: Σύσταση "neutral" για ΕΥΠΡΟ, ΕΧΑΕ, ξεκινά κάλυψη Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank Properties, στα 5,4 ευρώ, από 5,5 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Alpha Finance, ενώ διατήρησε σύσταση «neutral», επικαλούμενη τις διογκούμενες ανησυχίες και την απουσία καταλυτών. 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το 2012 αποδείχτηκε σκληρό έτος για την EFG Properties, με τα μεγέθη της εταιρείας να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα του εγχώριου real estate. 

  H Alpha Finance αναμένει πτώση 10% των ενοικίων το 2013 αλλά και νέες απώλειες, ύψους 25 εκατ. ευρώ από τη δραματική πτώση στις αξίες του εγχώριου real estate. 

  Σύσταση «neutral» δίνει η Alpha Finance και για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, αυξάνοντας ωστόσο την τιμή-στόχο στα 4,4 ευρώ από 3,2 ευρώ προηγουμένως. Σε έκθεση με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου και τίτλο «Ώρα για διάλειμμα», η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η σταδιακή αλλαγή της ψυχολογίας, εν αναμονή των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είχε αντίκτυπο στη μετοχή της ΕΧΑΕ που έκανε σημαντικό ράλι από τα χαμηλά της στα μέσα Ιουνίου, υπεραποδίδοντας της αγοράς κατά 60%. Παρ’ολ’αυτά η Alpha Finance παραμένει επιφυλακτική και δεν προεξοφλεί τη λήξη των μακροοικονομικών προβλημάτων, καθώς εκκρεμεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αναμένονται μια σειρά μαζικών ΑΜΚ. 

  Στο μεταξύ η Alpha Finance αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΕΧΑΕ το 2013 και το 2014 κατά 13% (στα 0,35 ευρώ) και κατά 17,3% (στα 0,33 ευρώ) αντίστοιχα. 

  Σε ξεχωριστή έκθεσή της με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2013 η Alpha Finance ανανεώνει την κάλυψή για τη μετοχή της Folli Follie, θέτοντας τιμή-στόχο τα 16,59 ευρώ και σύσταση «outperform». 

  Η χρηματιστηριακή λαμβάνει υπόψιν πως η εταιρεία έχει ένα παγκοσμίως εδραιωμένο brand πολυτελών αγαθών τόσο στην Ασία, όσο και στην Ευρώπη, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη από την πρόσφατη συμφωνία πώλησης του 51% της δραστηριότητας λιανικής στον ταξιδιωτικό τομέα στον ελβετικό όμιλο Dufry.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ