Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιαν-2013 14:22

  ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities για το 2013

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά το πρόσφατο ράλι τιμών των ελληνικών μετοχών, οι αναλυτές της Eurobank Equities υιοθετούν μια περισσότερο επιφυλακτική στάση για την αγορά, λόγω τεχνικών όσο και θεμελιωδών λόγων, όπως σχολιάζουν σε έκθεσή τους με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2013.

  Όπως εξηγούν, «η επαγρύπνηση που συστήνουμε στους επενδυτές, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η στάση μας είναι αρνητική, αντίθετα θεωρούμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πιο επιλεκτικοί, επικεντρωμένοι σε μετοχές εταιρειών με ικανότητα δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και συντηρητικούς ισολογισμούς. Θεωρούμε δηλαδή ότι η μείωση του ρίσκου αναφορικά με την πορεία της χώρας ως μέλος της Ευρωζώνης οδήγησε σε απότομη ανοδική κίνηση το σύνολο σχεδόν της αγοράς, αλλά για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα απαιτείται βελτίωση των προοπτικών για τα κέρδη των εταιρειών και τις ταμειακές τους ροές, καθώς οι ελληνικοί μη-τραπεζικοί τίτλοι διαπραγματεύονται πλέον σε επίπεδα αποτίμησης παρόμοια με τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς τίτλους (με εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2014)».

  Η Eurobank Equities, μετά από σημαντική υπεραπόδοση του χαρτοφυλακίου κορυφαίων επιλογών της το 2012, αφαιρεί τις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΕΥΔΑΠ (αν και διατηρεί σύσταση ‘Αγοράς’ για όλους τους παραπάνω τίτλους).

  Διατηρεί στα top-picks για το 2013 τόσο τον ΟΤΕ όσο και τη ΜΕΤΚΑ, ενώ προσθέτει ξανά τον τίτλο του ΟΠΑΠ, καθώς εκτιμά ότι «οι περισσότεροι κίνδυνοι είναι πλέον ζήτημα του παρελθόντος και σταδιακά οι επενδυτές θα αποδίδουν αξία στην άδεια βιντεολόττο (VLT) του ΟΠΑΠ».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ