23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 37.797.375 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Τηλέτυπος ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίασής της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:
· 37.797.375 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 3 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 0,80. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 17η Ιουλίου 2012. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 19ης Ιουλίου 2012. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 23η Ιουλίου 2012 έως και την 6η Αυγούστου 2012, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 23η Ιουλίου 2012 έως και την 31η Ιουλίου 2012.
· 810.150 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ-ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε.» που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 20η Ιουλίου 2012.
Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για:
· τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» λόγω ακύρωσης 5.220.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 19η Ιουλίου 2012.
· την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» από € 0,80 σε € 0,88. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 19η Ιουλίου 2012.
· τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ» από € 0,48 σε € 0,42 και την επιστροφή του ποσού € 0,06 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,42 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η 19η Ιουλίου 2012.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 23η Ιουλίου 2012.
· την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΠΕΪΠΕΡΠΑΚ - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΣ, ΚΥΤΙΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΧΑΡΤΙΝΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο «PAPERPACK - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. Α.Β.Ε.Ε.» σε «ΠΕΪΠΕΡΠΑΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΣ, ΚΥΤΙΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΧΑΡΤΙΝΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ», και του διακριτικού της τίτλου από «PAPERPACK - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι.
Α.Β.Ε.Ε.» σε «PAPERPACK Α.Β.Ε.Ε.» αντίστοιχα, η οποία θα ισχύει από την 20η Ιουλίου 2012.