Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 28-Μαϊ-2012 16:46

    Fourlis: Ασθενή έναρξη του 2012 αναμένει η IBG

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μια «ασθενή» έναρξη του 2012 αναμένει για τη Fourlis η IBG σε σημερινή της ανάλυση, εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, μετά από τη λήξη της συνεδρίασης.

    Συγκεκριμένα, αναμένει ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ από τα κέρδη 0,4 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, δημοσιευμένα EBITDA στα 3,1 εκατ. ευρώ από τα 5,7 εκατ. ευρώ το 2011 και έσοδα 89,2 εκατ. ευρώ από τα 95,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος (-6,9%).

    Συνολικά η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που πλήττει άμεσα τις καταναλωτικές δαπάνες, θα αποτυπωθεί στη χρηματοοικονομική πορεία της Fourlis.

    «Παραμένουμε επιφυλακτικοί για την μετοχή, καθώς θεωρούμε ότι το εγχώριο περιβάλλον θα παραμείνει δύσκολο και το 2012 και το 2013 εξαιτίας της αβεβαιότητας και της ραγδαίας επιδείνωσης της κατανάλωσης στην Ελλάδα», επισημαίνει.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ