Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Μαρ-2012 18:40

  Τιτάν: Μείωση τιμής-στόχου από Alpha Finance

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής της Τιτάν στα 12,6 από 13 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2012, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «neutral», επικαλούμενη τις ανησυχίες για το outlook Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ και η σημαντική αύξηση των εξαγωγών κυρίως στη Δυτική Αφρική θα αντισταθμίσει μερικώς τις ενδεχόμενες απώλειες από τα χαμηλότερα κέρδη από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπής CO2 και από την αυξημένη φορολόγηση στην Αίγυπτο.

  Το 2011 αποδείχθηκε ένα δύσκολο έτος για τον όμιλο της Τιτάν, καθώς στην αυξανόμενη αδυναμία της εγχώριας αγοράς και την ασθενική αγορά ακινήτων των ΗΠΑ προστέθηκε η πολιτική αβεβαιότητα στην Αίγυπτο, υποστηρίζει η Alpha Finance, συμπληρώνοντας πως το 2012 μπορεί να είναι ακόμη ένα δύσκολο έτος, καθώς η αυξανόμενη παγκόσμια αβεβαιότητα και οι πτωτικές τάσεις των αγορών συνεχίζουν να απειλούν  την αποδεδειγμένη ικανότητα του ομίλου στην ταμειακή ρευστότητα.

  Για το τέταρτο τρίμηνο, η χρηματιστηριακή αναμένει σε ετήσια βάση πωλήσεις μειωμένες κατά 22%, EBITDA μειωμένα κατά 58% και καθαρές ζημιές της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ