08:41 09/09
Μεικτές τάσεις στην Ασία εν αναμονή Fed και διαδόχου Ισίμπα στην Ιαπωνία
Ανοδικές τάσεις στις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας.
Την τιμή-στόχο των 5,30 ευρώ και τη σύσταση “outperform” διατηρεί η Piraeus Securities για τη μετοχή της Jumbo σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου.
Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στο γεγονός ότι η διοίκηση του ομίλου γνωστοποίησε ότι τα έσοδα του α’ τριμήνου του έτους χρήσης θ α καταγράψουν αύξηση της τάξης του 3,5% (διαμορφούμενα κατά τις εκτιμήσεις στα 120,5 εκατ. ευρώ), με καθαρά κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. Εκτιμά πως τα EBITDA της περιόδου θα διαμορφωθούν στα 25,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,2%.
«Η ελληνική ύφεση συνεχίζεται με τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ να το τοποθετούν στο -7,3% (δεύτερο τρίμηνο 2011)» αναφέρει η χρηματιστηριακή, ενώ συμπληρώνει «η λιτότητα αναμένεται να συνεχιστεί, με την παρουσία της να γίνεται αισθητή τόσο στην ψυχολογία όσο και στο διαθέσιμο εισόδημα». Για να αντιμετωπίσει τα προαναφερθέντα η Jumbo, έχει επιλέξει να διατηρήσει αμετάβλητες τις τιμές παρά την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή προχωράει σε ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων.