Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2011 11:53

  ΔΕΗ: Υπάρχει ακόμη αξία στη μετοχή, τονίζει η Citigroup

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  «Μετά από όλα αυτά τα discounts, υπάρχει ακόμη αξία» για τη ΔΕΗ, σχολιάζει η Citigroup, σε report της για την Επιχείρηση με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου.

  Συγκεκριμένα, η Citi αποδίδει σύσταση για «αγορά» και τιμή-στόχο τα 15 ευρώ για τη ΔΕΗ από την προηγούμενη των 25 ευρώ, τονίζοντας πως αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ώστε να συμπεριλάβει τις νέες προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου (χαμηλότερες), για την ενεργειακή ζήτηση (αρνητική), κεφάλαιο κίνησης (αρνητική), και τις χρηματοοικονομικές δαπάνες (αυξήθηκαν κατά 100 μονάδες βάσης).

  Συνεχίζει να αναμένει αύξηση 15% στα τιμολόγια, η οποία θα λάβει χώρα κατά το ένα τρίτο στη διάρκεια του 2012 και κατά τα δύο τρίτα το 2013.

  Όπως τονίζει, υπάρχουν περαιτέρω ευκαιρίες για τους μετόχους μειοψηφίας, εκτός από τις χρηματοοικονομικές προοπτικές του ομίλου, «οι οποίες δεν αποτυπώνονται στην τρέχουσα τιμή, σύμφωνα με την άποψή μας», καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να προσαρμόζει τις τακτικές της σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και προχωρά σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης».

  Επισημαίνει ακόμη ότι «από την αρχή είχαμε διατηρήσει την άποψη ότι η μεγαλύτερη αξία για όλους τους μετόχους θα δημιουργούταν μέσω της πώλησης κάποιων από τα assets της ΔΕΗ, και στη συνέχεια πουλώντας ένα μερίδιο της κρατικής συμμετοχής σε στρατηγικό αγοραστή».
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων