13:43 19/12
Bank of America: Ισορροπημένο μήνυμα και προσεκτικά ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ - Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα
Χαμηλότερος ο πήχης για αρνητικές εκπλήξεις στον πληθωρισμό.
Στα 2,20 από την προηγούμενη των 2,40 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, ενώ πιο μικρή είναι η μείωση για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 3,5 από τα 3,7.
Σε σημερινή της ανάλυση η Πειραιώς Χρηματιστηριακή τονίζει πως η ενέργεια μπορεί να είναι το φάρμακο κατά της κρίσης. «Η ορατότητα παραμένει χαμηλή για τον κλάδο των κατασκευών, των παραχωρήσεων και του real estate. Η ενέργεια είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά βραχύ-μεσοπρόθεσμα».
Τονίζει μάλιστα πως οι δραστηριότητες κατασκευών και εκχωρήσεων, παραμένουν υπό σημαντική πίεση, ενώ η ενέργεια, παρά τις εμφανείς καθυστερήσεις, θα γίνει η μηχανή ανάπτυξης.
Διατηρεί και για τις δύο εταιρείες τη σύσταση outperform.