Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Σεπ-2011 18:00

  ΕΧΑΕ: Μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 5,20 ευρώ η Euroxx Sec.

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 5,20 ευρώ από 6,70 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «equalweight».

  Σε έκθεση με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2011, η χρηματιστηριακή εντοπίζει δύο καταλύτες που θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Αφενός η κυβέρνηση στοχεύει σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών παγίων ύψους 50 δισ. ευρώ το διάστημα 2011-2015, αφετέρου η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τομέα των τραπεζών (που πήρε το χρίσμα από τη συγχώνευση Alpha-Eurobank) θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον όγκο συναλλαγών. 

  Η Euroxx Sec. παραθέτει τις νέες εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της ΕΧΑΕ στο σύνολο του 2011, τοποθετώντας τα έσοδα στα 54,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 28,5 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα ετήσια καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ, εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 6% σε σχέση με το 2010. 

  «Συγκεντρωτικά αναμένουμε πως το 2011 θα είναι άλλο ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καθώς μένει ακόμη να εφαρμοστούν σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η Euroxx Sec.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ