Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαϊ-2011 11:12

  Εκτός της sell list βγάζει η Goldman Sachs τη ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκτός της πανευρωπαϊκής sell λίστας τέθηκε από την Goldman Sachs η ΔΕΗ, σε ανάλυσή του οίκου με ημερομηνία 6 Μαΐου, με αφορμή την πρόσφατη υποαπόδοση. Η νέα σύσταση είναι neutral.

  Σύμφωνα με τον οίκο, η πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής της Επιχείρησης, οφείλεται στις ελληνικές μακροοικονομικές ανησυχίες, στην αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων. Από τις 18 Μαρτίου που προστέθηκε η μετοχή της ΔΕΗ στην Sell List, έχει υποχωρήσει 8,4% έναντι του 3,7% που είναι το ποσοστό πτώσης του FTSE World Europe.

  «Συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι η ΔΕΗ είναι αρνητικά εκτεθειμένη στις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, καθώς εξαρτάται από την κυβέρνηση να περάσει το υψηλότερο κόστος στους καταναλωτές μέσω των αυξήσεων των τιμολογίων.  Θεωρούμε πως οι τιμές θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες το 2011 παρά την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων (κόστος για τη ΔΕΗ), με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή του 2011 στα 1,38 ευρώ, να βρίσκονται 42% χαμηλότερα του 2010 και 31% χαμηλότερα σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Reuters».

  Προσθέτει ωστόσο πως δεδομένης της εξαιρετικά μεταβλητής φύσης της των κερδών της Επιχείρησης και της περιορισμένης ορατότητας για τα τιμολόγια, που μπορεί να δημιουργήσει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα, «δεν βλέπουμε πλέον αρκετές πιθανότητες πτώσης για να διατηρηθεί η σύσταση sell, και για το λόγο αυτό αναβαθμίζουμε σε neutral».

  Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 11,50 ευρώ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων