Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαϊ-2011 10:58

  Παραμένει neutral για ΟΤΕ η Goldman Sachs, μειώνει την τιμή-στόχο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παραμένει neutral για τον ΟΤΕ η Goldman Sachs σε σημερινή της ανάλυση, μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 7,5 από την προηγούμενη των 7,7 ευρώ.

  Όπως σχολιάζει η Goldman Sachs, η μείωση των εσόδων λιανικής παραμένουν η βασική της ανησυχία. Τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά στα έσοδα, και 3% χαμηλότερα για τα EBITDA. Η δημιουργία ταμειακών ροών διατηρήθηκε εξαιτίας των χαμηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών, ενώ η αρνητική εικόνα στη ζήτηση που εμφανίζεται στις κύριες δραστηριότητες του ΟΤΕ παραμένει. «Ενώ η δέσμευση για μείωση του κόστους από τη διοίκηση είναι ξεκάθαρη, παραμένουν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά κυρίως στη μείωση των εσόδων λιανικής και περικόπτουμε τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις για τα EBITDA», σχολιάζει η Goldman Sachs.

  Περικόπτει επίσης τις εκτιμήσεις για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες καθώς θεωρεί πως η επένδυση θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο. Εκτιμά δε πως έχει περιορισμένη μόνο ικανότητα για να εξισορροπήσει τη μείωση στα έσοδα λιανικής με ανάπτυξη από νέες υπηρεσίες μεσοπρόθεσμα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης του μεριδίου που καταλαμβάνει στην αγορά, στις πιέσεις των τιμών και τις ασθενείς προοπτικές για την καταναλωτική ζήτηση στην Ελλάδα, καθώς και το σκληρό περιβάλλον trading για τις μη εγχώριες δραστηριότητες κινητής.

  Εκτός από αυτό, τονίζει ότι το σχέδιο του ΟΤΕ για το 2011-2014 σκοπό έχει να διατηρήσει το ποσοστό που καταλαμβάνει στην αγορά λιανικής και να αναπτύξει νέες περιοχές προϊόντων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων