Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 23-Μαρ-2011 10:56

    ΟΠΑΠ: Στα 18 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η National Sec

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προχώρησε η National Securities. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει νέα τιμή-στόχο τα 18 ευρώ, από τα 15 ευρώ προηγουμένως, παραμένοντας “outperform” για τη μετοχή.

    Όπως εξηγεί σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου η αύξηση της τιμής-στόχου οφείλεται κυρίως στην ευνοϊκή τροπολογία στο φορολογικό καθώς και στην εισαγωγή των νέων monitor games.

    Η χρηματιστηριακή επισημαίνει στην έκθεσή της τα εξής σημεία:


    * Οι πιέσεις στα μικτά κέρδη του «Στοιχήματος» έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην τιμή-στόχο: Με βάση το νομοσχέδιο η είσοδος των VLTs εκλαμβάνεται ως ουδέτερη σε γενικές γραμμές. Σε ό,τι αφορά το «Στοίχημα» σημειώνει ότι έχει ήδη συμπεριλάβει σημαντική αύξηση στις αποδόσεις προς τους παίκτες από το 2012 και μετά, ενώ συμπληρώνει πως η βασική της εκτίμηση για έσοδα περίπου 1,9 δισ. ευρώ ενέχει κυρίως ανοδικό περιθώριο απόκλισης.


    * Νέα παιχνίδια, το μεγάλο άγνωστο: Η συμφωνία με την Intralot περιλαμβάνει την παροχή τεσσάρων νέων παιχνιδιών τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στη Βόρεια Ελλάδα. Η National Securities σημειώνει ότι έχει συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις έσοδα 180 εκατ. ευρώ για το 2011 και 380 εκατ. ευρώ για το 2012, προσθέτοντας πως οι εν λόγω εκτιμήσεις ενδέχεται να αποβούν συντηρητικές.


    * Πιθανή μείωση της συμμετοχής του δημοσίου, αλλά μετά το 2011: Σε συμφωνία με το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πραγματοποιήσει τα ερχόμενα χρόνια, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ