Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 16-Μαρ-2011 10:15

    ΟΠΑΠ: Πτώση 19% στα κέρδη δ΄ τριμήνου αναμένουν οι αναλυτές

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτώση 19% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξαιτίας των απεργιών των πρακτόρων του και της ύφεσης στη χώρα. 

    Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων οκτώ αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 154,8 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι έναντι 191 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2009.

    Η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει επιβαρύνει το διαθέσιμο εισόδημα των παικτών και κατά συνέπεια την διάθεσή τους για στοιχηματισμό. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 68%, καθώς τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2009 επιβαρύνθηκαν από έκτακτη εισφορά ύψους 98 εκατ. ευρώ.

    Οι πωλήσεις τετάρτου τριμήνου προβλέπονται μειωμένες κατά 11,7% στα 1,296 δισ ευρώ. Οι πωλήσεις από το Kino και το Στοίχημα αναμένεται να σημειώσουν κάμψη 12,9% και 10,4% αντίστοιχα. Τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους εκτιμάται ότι υποχώρησαν 4,4% στα 567,8 εκατ. ευρώ.

    Η κυβέρνηση σχεδιάζει την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω της προκήρυξης αδειών για βιντεολόττο και διαδικτυακό στοίχημα μέχρι το τέλος του έτους, κίνηση που θεωρείται καταλύτης για την μελλοντική ανάπτυξη του ΟΠΑΠ, όπου το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 34%.

    Η μετοχή έχει ενισχυθεί 19,4% από τις αρχές του έτους έναντι κερδών 9% για τον γενικό δείκτη το ίδιο διάστημα.
    Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, ATE Securities, HSBC, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (IBG), Εθνική Χρηματιστηριακή, Proton Bank, Πειραιώς Χρηματιστηριακή και Morgan Stanley.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ