11:38 05/11
Ένας χρόνος Τραμπ: Όλα είναι μπίζνες
Οι "έχοντες και κατέχοντες" μπορούν να πανηγυρίζουν για την πρώτη χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. Για τους υπόλοιπους δυσκολεύουν τα πράγματα. Ανάλυση DW.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Frigoglass, στα 13 ευρώ από 11,2 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η HSBC, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «overweight».
Σε έκθεση με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2011 ο οίκος επισημαίνει πως η ταχύτητα ανάκαμψης της εισηγμένης συνεχίζει να εκπλήσσει, ωστόσο η αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τις πωλήσεις της Frigoglass αντισταθμίζεται εν μέρει από τις πιέσεις στα περιθώρια εξαιτίας του κόστους των εμπορευμάτων.
Η Frigoglass βγαίνει από την ύφεση πιο ισορροπημένη και πιο καλά τοποθετημένη σε σύγκριση με την τελευταία κορύφωση της ανάπτυξης της, το 2007, σημειώνεται στην έκθεση.
Η διατήρηση της σύστασης “overweight” αντανακλά την ελκυστική αποτίμηση της μετοχής καθώς διαπραγματεύεται 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2011.
Στους βασικούς καταλύτες για την πορεία της εταιρείας, η HSBC περιλαμβάνει την γεωγραφική επέκταση (Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή), την περαιτέρω διείσδυση σε νέους τομείς και τις ώριμες νέες δραστηριότητες.