Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 13:16

  ΟΤΕ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη (Deutsche Bank, UBS, Proton)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεών της Deutsche Bank ήταν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το δ΄ τρίμηνο, όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, τονίζοντας ακόμη πως δεν δόθηκε εκτίμηση για το μέρισμα του 2010. Επισημαίνει δε ότι μόνο τα έσοδα κινητής από τη Ρουμανία και την Αλβανία ήταν καλύτερα από τα αποτελέσματα της Deutsche Bank. Εκτιμά ακόμη ότι ο ΟΤΕ δήλωσε πως η διοίκηση αναμένει τα έσοδα να συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες σε όλες τις αγορές, καθώς και από τις πιέσεις των αρχών. «Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της επίδρασης στα κέρδη και στις ταμειακές ροές θα ενταθούν, μέσω της επιτάχυνσης της αναδιάρθρωσης του οργανισμού», επισημαίνει η Deutsche Bank.

  Εξάλλου, η UBS διατηρεί τη σύσταση neutral και την τιμή-στόχο των 8,50 ευρώ, τονίζοντας και αυτή το «ασθενές» τρίμηνο καθώς και την αναβολή της ανακοίνωσης για το μέρισμα. Όπως σχολιάζει σε σημερινή της ανάλυση, τα EBITDA του ομίλου ήταν 2% χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων. Ακόμη, προσθέτει ότι «όπως αναμενόταν, η εταιρεία δεν έδωσε καμία εκτίμηση για το 2011 αν και υποσχέθηκε πως θα εντείνει τις προσπάθειες για την συγκράτηση των αρνητικών επιδράσεων στα έσοδα και στην κερδοφορία». Αναμένει δε την ανακοίνωση για το μέρισμα, προς το τέλος Μαρτίου.

  «Δύσκολα» αναμένει τα επόμενα τρίμηνα για τον ΟΤΕ και η Proton Bank, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 11,5 ευρώ και τη σύσταση outperform. Όπως τονίζει, τα έσοδα επλήγησαν από έκτακτα στοιχεία, και το γεγονός ότι ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αποτυπώνει τις αρνητικές συνθήκες των δύο μεγάλων οικονομιών στις οποίες δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ, στην Ελλάδα και στη Ρουμανία. «Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα τρίμηνα θα είναι εξίσου δύσκολα», σχολιάζει. Από την άλλη, η λειτουργική πορεία του Οργανισμού ήταν λίγο καλύτερη από ό,τι αναμενόταν, το οποίο εκτιμάται πολύ, δεδομένου ότι η περικοπή κόστους και η αναδιάρθρωση είναι βασικό ζήτημα για την πορεία του ομίλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων