Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 10:14

  Ικανοποίηση για ΕΛΠΕ από Euroxx, National Sec, HSBC Pantelakis

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευέλικτα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου εμφάνισε η Ελληνικά Πετρέλαια σύμφωνα με την Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,10 ευρώ και τη σύσταση equalweight. Όπως σχολιάζει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα του τριμήνου επωφελήθηκαν από το ευνοϊκό περιβάλλον διύλισης. Τονίζει ακόμη ότι οι επενδύσεις για το 2011 θα αυξηθούν στα 500-550 εκατ. ευρώ, βάζοντας τέλος σε ένα βαρύ επενδυτικό σχέδιο ύψους 2 δισ. ευρώ, και επιτρέποντας τις ταμειακές ροές να γίνουν θετικές από το 2012 και μετά. Στα θετικά συγκαταλέγει τη βελτίωση στα περιθώρια και την αύξηση του μεριδίου στην αγορά, που οδήγησαν σε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τη διεθνή αγορά.

  Η HSBC Pantelakis από την πλευρά της, διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,70 ευρώ και τη σύσταση neutral για τα ΕΛΠΕ, υπογραμμίζοντας το θετικό (διεθνές) περιβάλλον διύλισης. Ακόμη, επισημαίνει ότι παρά τις θετικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία και τον αυστηρό έλεγχο του κόστους στην εγχώρια αγορά, τα EBITDA υποχώρησαν 26% κυρίως εξαιτίας των αρνητικών μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και του υψηλού ανταγωνισμού. Συνολικά εκτιμά ότι παρά το αρνητικό κλίμα στην εγχώρια αγορά, με τη ζήτηση να είναι μειωμένη κατά 14%, τα ΕΛΠΕ εμφάνισαν ισχυρά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, κυρίως εξαιτίας της εντυπωσιακής κερδοφορίας στη μονάδα διύλισης.
   
  Η National Securities διατηρεί την τιμή-στόχο για την μετοχή της εταιρείας στα 7,6 ευρώ και τη σύσταση outperform, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα της Ελληνικά Πετρέλαια ήταν εύρωστα και αποδίδονται κυρίως στα κέρδη από τη διύλιση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων