Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 02-Φεβ-2011 12:03

    Αυξάνει την τιμή-στόχο για ΟΠΑΠ η Citigroup

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Παραμένει buy για την Citigroup ο ΟΠΑΠ, αλλά τα ρίσκα αυξάνονται, όπως εκτιμά ο οίκος σε ανάλυσή του με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου, στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 16,70 από τα 14,20 ευρώ.

    Όπως σχολιάζει η Citigroup, το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια έχει αποδειχτεί αρνητικό (μέχρι τώρα), αν και υπάρχουν ακόμη πολλές γκρίζες περιοχές και το τελικό νομοσχέδιο μπορεί να είναι διαφορετικό.

    Εκτιμά δε ότι οι προβλέψεις για το διαδικτυακό στοιχηματισμό (15-50 άδειες), είναι στην καλύτερη ουδέτερες για τον ΟΠΑΠ, ενώ αυτές για τα video-lottos (4-10 μεγάλες άδειες και μέχρι 5.000 μικρές), είναι αρνητικές.

    Εάν ο ΟΠΑΠ λάμβανε μόλις το 10% της αγοράς των video-lottos και χάσει το 25% στο Kino, η Citi εκτιμά πως η επίδραση των καθαρών κερδών ανά μετοχή θα ήταν κοντά στο 10%.

    Τα μεγέθη μπορεί να είναι υψηλότερα εάν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ απαιτήσουν μεγαλύτερο αντάλλαγμα για να αντισταθμίσουν τη ζημιά τους και εάν οι πληρωμές προς τους παίκτες είναι πάνω από 80%.

    Επισημαίνει ότι τα νέα παιχνίδια μπορεί να προσφέρουν περισσότερες καλές ειδήσεις, με τον ΟΠΑΠ να είναι ήδη έτοιμος για το πλήρες λανσάρισμα των monitor games μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ και τα remote games βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.

    Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει ακόμη να τα εγκρίνει αυτά και όπως έχει αποδείξει το νομοσχέδιο, το 34% του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, είναι ανεξάρτητο από τα σχέδια για την ένταξη σε θεσμικό πλαίσιο του κλάδου των παιχνιδιών.
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ