13:22 09/09
ΤτΕ: Η Τράπεζα Πειραιώς στην κορυφή των βασικών διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων το α' εξάμηνο
Πώς διαμορφώνεται η κατάταξη.
Σύσταση buy δίνει για την μετοχή της Jumbo η Deutsche Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 6,90 από τα 7,40 ευρώ.
Όπως σχολιάζει, ο Δεκέμβριος ήταν «σκληρός» στην ελληνική αγορά, ωστόσο εκτιμά ότι το 2012 θα είναι το σημείο εκκίνησης για την εταιρεία.
«Τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% και οι ταμειακές ροές να υπερδιπλασιαστούν. Η μετοχή έχει αυξηθεί 10% από την έναρξη του έτους και η νέα τιμή-στόχος των 6,90 ευρώ υποδηλώνει δυναμική ανόδου 27% από τα τρέχοντα επίπεδα. Γι αυτό συστήνουμε αγορά».
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σύντομα στα κέρδη του 2012. Αναμένει ανάπτυξη 4% των πωλήσεων κυρίως ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων σε Κύπρο και Βουλγαρία.
Τα νέα καταστήματα στην Ελλάδα θα βοηθήσουν και αυτά. Επισημαίνει ακόμη πως οι ενεργοί καταναλωτές αυξήθηκαν 5% το Δεκέμβριο. Όταν λήξει η ύφεση, «θεωρούμε ότι η Jumbo θα βρίσκεται σε θέση για να επωφεληθεί από τα επόμενα «Jumbo έτη».