17:43 10/09
Χρηματιστήριο: Έπιασε "αθόρυβα" τις 2.030 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
Στον τραπεζικό κλάδο διακινήθηκε ο μισός και πλέον τζίρος. Ράλι για τη Eurobank στο +3,51%.
Την αρνητική της στάση για τις ελληνικές τράπεζες διατηρεί η Credit Suisse σε έκθεση με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2010, στην οποία δίνει το outlook του 2011 για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Παράλληλα ο οίκος δίνει νέες τιμές-στόχους και συστάσεις για οκτώ ελληνικές τράπεζες.
Πιο αναλυτικά, η Credit Suisse ξεχωρίζει την Τράπεζα Κύπρου, η οποία είναι η μοναδική που δίνει σύσταση «outperform», επικαλούμενη την υψηλή της κερδοφορία και τη χαμηλή της έκθεση στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα μειώνει την τιμή-στόχο στα 3,4 ευρώ από 4,2 ευρώ.
Η ελβετική τράπεζα εξάλλου, δίνει σύσταση «neutral» για την Εθνική και την Eurobank, διατηρώντας την τιμή-στόχο της ΕΤΕ στα 6,8 ευρώ και μειώνοντας την τιμή της Eurobank στα 4,4 ευρώ από 5,4 ευρώ.
Για την Alpha Bank, την Emporiki και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο οίκος διατηρεί τις τιμές-στόχους στα 4,2 ευρώ, 1,6 ευρώ και 2,8 ευρώ αντίστοιχα, δίνοντας και για τις τρεις τράπεζες σύσταση «underperform».
Επίσης σύσταση «underperform» δίνει και για τις Πειραιώς, ATEBank μειώνοντας τις τιμές-στόχους στα 3,2 ευρώ από 3,3 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς και στα 0,72 ευρώ από 1 ευρώ για την ATE.
Το μακροοικονομικό outlook της Ελλάδας συνεχίζει να επιδεινώνεται, τονίζει η Credit Suisse, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός πως οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία του να γίνουν ικανοποιητικά κεφαλαιοποιημένες, το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον πιθανώς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη μέσω υψηλότερων απομειώσεων, και των πτωτικών πιέσεων στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις.