Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 14-Δεκ-2010 16:37

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μειώνει την τιμή-στόχο στα 4,3 ευρώ η Piraeus Sec.

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μειώνει η Piraeus Securities, στα 4,3 ευρώ από 5,1 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί σύσταση «outperform».

    Σε έκθεση με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2010 η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει «αδύναμα» και χαμηλότερα των εκτιμήσεων της, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο κατασκευαστικός όμιλος στο τρίτο τρίμηνο, κάνοντας λόγο για χαμηλές πωλήσεις και φτωχή κερδοφορία. Ο κατασκευαστικός τομέας είναι ο βασικός μοχλός αύξησης των εσόδων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η συνεισφορά του θα παραμείνει σημαντική καθώς το ανεκτέλεστο διατηρείται σε ισχυρά επίπεδα, σημειώνει η Piraeus Sec, κάνοντας παράλληλα λόγο για «υγιές» κατασκευαστικό περιθώριο EBIT.

    Ξεχωριστά, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παρά τον υψηλό αριθμό αιολικών πάρκων που έχει αναλάβει ο όμιλος και βρίσκονται υπό κατασκευή, η εγκατεστημένη ισχύς στον τομέα ΑΠΕ αυξήθηκε μόνο κατά 12 ΜW σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο. Η γραφειοκρατία και άλλα εμπόδια καλά κρατούν, παρά τον νέο νόμο για τις ΑΠΕ, σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Η Piraeus Sec. προσαρμόζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενσωματώνοντας το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, με αποτέλεσμα το μοντέλο αξιολόγησης να δίνει χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ