Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2010 14:12

  "Αδύναμo" το 9μηνο της ΣΩΛΚ, λέει η Euroxx

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  «Αδύναμα» χαρακτηρίζει η Euroxx τα μεγέθη 9μήνου της Σωληνουργεία Κορίνθου. Όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2010 τα μεγέθη του ομίλου είναι επηρεασμένα από τις συγκρατημένες κεφαλαιακές δαπάνες για υποδομές εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά και από τη χαμηλή ζήτηση για χαλυβδοσωλήνες. Επιπλέον, σημειώνει ότι η τιμολόγηση projects που πραγματοποιήθηκαν στο 9μηνο, υποχώρησε λόγω της διόρθωσης στις τιμές του χάλυβα αλλά και του αυξημένου ανταγωνισμού κατά την περίοδο που τοποθετήθηκαν οι παραγγελίες.

  Σύμφωνα με την Euroxx οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για απομόχλευση του ισολογισμού έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, καθώς οι τόκοι για τον όμιλο έχουν υποχωρήσει κατά 44% στο 9μηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Σε γενικές γραμμές, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, οι συνθήκες στον κλάδο παραμένουν οι αντίξοες. Ωστόσο, εκτιμά πως ο όμιλος της Σωληνουργεία Κορίνθου έχει από νωρίς προσαρμόσει τη λειτουργία του ούτως ώστε να αντεπεξέλθει στις αντιξοότητες, επικεντρώνοντας στη βελτίωση της αποδοτικότητας, στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων με χαμηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες, διατηρώντας την ισχυρή κεφαλαιακή του δομή.


  Η Euroxx εκτιμά ότι οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης είναι ορατές καθώς ορισμένοι ενεργειακοί όμιλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε υποδομές εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι ο όμιλος έχει ήδη πραγματοποιήσει συμφωνίες ύψους 120 εκατ. ευρώ, με εταιρείες από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Υεμένη και Καναδά.


  Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή είχε θέσει under review την τιμή – στόχο της μετοχής αλλά και τη σύσταση στις 25 Αυγούστου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων