Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 23-Νοε-2010 14:03

    Εθνική Τράπεζα: Το ενδιαφέρον σε δομικά θέματα, όχι στα αποτελέσματα (DB)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:58

    Στα 8,1 δισ. ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Deutsche bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου, ενώ διατηρεί και τη σύσταση hold.

    Η Εθνική Τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 30 Νοεμβρίου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

    «Αναμένουμε ένα μη συναρπαστικό τρίμηνο αποτελεσμάτων, στο οποίο θα κυριαρχούν τα μειωμένα καθαρά έσοδα από τόκους και οι προμήθειες, οι ζημιές από το trading, η συγκράτηση του κόστους (στην Ελλάδα) και η αύξηση των προβλέψεων», σχολιάζει η Deutsche Bank.

    Τονίζει ακόμη πως διατηρεί τη σύσταση hold εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας και της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα.

    Στα αποτελέσματα, δεν αναμένονται εκπλήξεις. «Θεωρούμε πως οι επενδυτές θα δώσουν λιγότερη προσοχή στα πραγματικά αποτελέσματα, καθώς το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε δομικά ζητήματα όπως η ποιότητα των assets και η θέση της Εθνικής για το πρόγραμμα δημοσιονομικής ενοποίησης, την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη συνολική κατάσταση της οικονομίας».

    Επίσης, το ενδιαφέρον θα στραφεί στις τελευταίες προσπάθειες της Εθνικής να ανακτήσει την πρόσβαση στις διατραπεζικές αγορές και σταδιακά να αντικαταστήσει την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, καθώς και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με την πώληση του 20% της Finansbank.

    Τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στο γ΄ τρίμηνο στα 99 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 68% σε σχέση με πέρυσι, τα προ φόρων κέρδη στα 130 εκατ. ευρώ (μειώμενα 69%) , τα έσοδα στα 1,110 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 11% και τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 1,030 δισ. ευρώ (υψηλότερα 4%).

    Αποτελέσματα που θα είναι σημαντικά χαμηλότερα αναμένει για την Εθνική Τράπεζα στο γ΄ τρίμηνο η Marfin Analysis, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, των χαμηλότερων εσόδων από τόκους εξαιτίας του υψηλού κόστους χρηματοδότησης, και των υψηλότερων προβλέψεων.

    Ειδικότερα, για το γ΄ τρίμηνο αναμένει καθαρά κέρδη 84,1 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 72,1% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2009.

    Τα προ προβλέψεων κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 19,1% στα 498 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 1,028 δισ. ευρώ (+3,9% σε σχέση με πέρυσι).

    Στο εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση 77,3% και να διαμορφωθούν στα 229,6 εκατ. ευρώ, τα προ προβλέψεων κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 29% στα 1,471 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 3,102 δισ. ευρώ από τα 2,902 δισ. ευρώ (+6,9%).

    Η Marfin Analysis θεωρεί πως η προσοχή θα στραφεί στο επίπεδο των καταθέσεων, τη δημιουργία μη εξυπηρετούμενων δανείων, στην εξέλιξη των spread, στις εξελίξεις που αφορούν στη διατραπεζική αγορά και στην πώληση του 20% της Finansbank.

    Ακόμη, υπογραμμίζει πως με τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς, η αγορά φαίνεται να αγνοεί την αξία του ελληνικού franchise. Για το λόγο αυτό διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,30 ευρώ και τη σύσταση για αγορά.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ