Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2010 11:30

  HSBC: Θετικά "είδε" τον ΟΠΑΠ, μειώνει την τιμή για ΕΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θετικά σχολιάζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η HSBC Pantelakis, μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα αλλά θεωρεί πως μπορεί να αντέξει ένα haircut μέχρι και 20% της συμμετοχής της στα κρατικά ομόλογα, ενώ αναμένει πτώση κερδών για τη Fourlis στο τρίμηνο.

  Για τον ΟΠΑΠ η HSBC εκτιμά ότι ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα στο γ΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τόσο τις δικές της όσο και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, αποδεικνύοντας την ευελιξία της κερδοφορίας στην ύφεση.

  Συνολικά εκτιμά ότι η αγορά τώρα έχει προεξοφλήσει όλες τις άσχημες ειδήσεις, αλλά παραβλέπει τόσο τους νέους καταλύτες για την ανάπτυξη όσο και το υποβαθμισμένο μακροπρόθεσμο ρίσκο .

  Δεδομένου του ισχυρού brand name, του μοναδικού online δικτύου και του ισολογισμού, «ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να προκύψει ως κυρίαρχος παίκτης στα νέα παιχνίδια».

  Εκτιμά πως τα φρουτάκια και το ξυστό θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στα κέρδη κατά 15%.

  Σε ό,τι αφορά στην Εθνική Τράπεζα, η HSBC μειώνει την τιμή-στόχο στα 12 από τα 14 ευρώ και επαναδιατυπώνει τη σύσταση overweight, κυρίως εξαιτίας της αμυντικής ποιότητας και της έκθεσής της στην Τουρκίας.

  Ακόμη, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2010-2012 κατά 35%-40% εξαιτίας του dilution στην μετοχή (στο 57%).

  Επισημαίνει δε πως η πρόσφατα ολοκληρωθείσα αμκ, ενισχύει περαιτέρω τα αμυντικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Τράπεζας έναντι μακροοικονομικών ρίσκων.

  Μάλιστα, εκτιμά ότι πλέον τα κεφάλαιά της είναι αρκετά ώστε να καλύψουν ένα πιθανό haircut 20% της έκθεσής της ύψους 20 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα.

  Πτώση κερδών αναμένει για τη Fourlis στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου/εννεαμήνου η HSBC Pantelakis, σε σημερινή της ανάλυση.

  Ειδικότερα, διατηρεί την τιμή-στόχο στα 8,30 ευρώ και τη σύσταση overweight. Τα recurring καθαρά κέρδη στο τρίμηνο αναμένεται να υποχωρήσουν 49% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθούν στα 5,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ασθενέστερων margins.

  Οι πωλήσεις αναμένονται στα 150 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 24% σε σχέση με πέρυσι, και recurring EBITDA στα 13 εκατ. ευρώ (-35%).

  Για το εννεάμηνο, η χρηματιστηριακή αναμένει πωλήσεις στα 466 εκατ. ευρώ (-9% σε σχέση με πέρυσι), recurring EBITDA στα 33 εκατ. ευρώ (χαμηλότερα 31%) και καθαρά κέρδη στα 14 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 42%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων