Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2010 18:12

  Τιτάν: Πτώση 4% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου αναμένει η HSBC Pantelakis

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθαρά κέρδη ύψους 42 εκατ. ευρώ προβλέπει η HSBC Pantelakis για την Τιτάν στο τρίτο τρίμηνο του 2010, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση, παρά τη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία, και εξαιτίας των αυξανόμενων εξόδων από τόκους, καθώς και των υψηλότερων φόρων.

  Σύμφωνα με έκθεση της χρηματιστηριακής, τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν κατά 8% σε ετήσια βάση και να διαμορφωθούν στα 104 εκατ. ευρώ, ωθούμενα από την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας.

  Παράλληλα, τα έσοδα του ομίλου τοποθετούνται στα 383 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς η διευρυμένη παραγωγικότητα του τομέα του τσιμέντου (μέσω των δυο νέων μονάδων σε Αλβανία και Αίγυπτο) μαζί με τις υψηλότερες τιμές στην Αίγυπτο και την ανάκαμψη της τουρκικής αγοράς θα αντισταθμίσουν την αδυναμία της ζήτησης στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια.

  Oι τάσεις του δευτέρου τριμήνου θα επικρατήσουν και στο τρίτο, με την κρίση της αγοράς κατοικιών στην Ελλάδα να διατηρείται και τις δαπάνες σε έργα υποδομής να συρρικνώνονται, όπως εκτιμά η HSBC.

  Τέλος, η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 18,8 ευρώ και τη σύσταση «neutral».

  Τα αποτελέσματα της Τιτάν αναμένεται να ανακοινωθούν στις 23 Νοεμβρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων