Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 18-Νοε-2010 16:52

    ΔΕΗ: Στα €513,5 εκατ. τοποθετεί τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου η Piraeus Sec.

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στα 513,5 εκατ. ευρώ τοποθετεί τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ σε επίπεδο εννεάμηνου, η Piraeus Securities, ενώ τα συνολικά έσοδα αναμένεται να ανέλθουν στα 4,463 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, η χρηματιστηριακή, σύμφωνα με έκθεσή της ημερομηνίας 18 Νοεμβρίου, εκτιμά ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 1,223 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη από τον κλάδο του ηλεκτρισμού να υποχωρούν κατά 5,2% σε ετήσια βάση στα 4,005 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά φαίνεται ότι έχει συρρικνωθεί στο μέγιστο βαθμό κατά το προηγούμενο τρίμηνο και κινείται ελαφρώς ανοδικά στο τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρει η Piraeus Securities.

    Ωστόσο, το γεγονός, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού απαιτούν περισσότερο χρόνο από αυτό που θα περίμενε κανείς, δημιουργεί αβεβαιότητα.

    Η τιμή-στόχος της μετοχής διατηρείται στα 19,50 ευρώ, καθώς και η σύσταση «outperform».

    Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για τη χρήση του εννεάμηνου έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ