17:10 26/12
Wall Street: Καθ'οδόν για εβδομάδα κερδών, περιμένοντας το Santa Claus Rally
Οριακές μεταβολές στο ταμπλό. Σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα του μήνα ο S&P 500.
Στα 77,3 εκατ. ευρώ τοποθετεί τα EBITDA γ’ τριμήνου των ΕΛΠΕ η Proton Bank, κάνοντας λόγο για μικρά κέρδη από την ανατίμηση αποθεμάτων δεδομένης της περιορισμένης κίνησης της τιμής του αργού στη διάρκεια του τριμήνου.
Τα EBITDA διύλισης και συναλλαγών εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στα 45,8 εκατ. ευρώ από 87 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα «καθαρά» EBITDA από τις δραστηριότητες αυτές τοποθετούνται στα 40,8 εκατ. ευρώ.
Σε έκθεση με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2010, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ζήτηση στην εγχώρια αγορά λιανικής παραμένει αδύναμη σε σχέση με πέρυσι αν και βελτιωμένη σε επίπεδο τριμήνου.
Σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, η Proton Bank αναμένει ότι τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν κέρδη 53,8 εκατ. ευρώ από 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, υπολογίζοντας φορολογικό συντελεστή 20%.
Η συμβολή των ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών εκτιμάται στα 35 εκατ. ευρώ.
Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν επίσημα τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 24 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.
Η Proton Bank διατηρεί τιμή-στόχο τα 7,20 ευρώ και σύσταση «neutral» για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.