Κάλυψη για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής ξεκινάει η Eurobank Securities όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 7 Ιουλίου όπου συνιστά “outperform” για τον τίτλο ενώ θέτει την τιμή-στόχο των 10,3 ευρώ ανά μετοχή που υποδηλώνει περιθώρια ανόδου της τάξης του 27% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα τρέχοντα επίπεδα είναι υποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα. Παράλληλα, αναφέρει ότι κατά την άποψή της τα κεφάλαια προερχόμενα από το Γ΄ και το Δ΄ ΚΠΣ για τα έργα υποδομής θα δώσουν ώθηση στην κατασκευαστική δραστηριότητα του ομίλου.
Η Eurobank Securities εκτιμά πως τα έσοδα από την κατασκευαστική δραστηριότητα του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής θα ενισχυθούν κατά 27% το 2006, κατά 26% το 2007 και κατά 16% για το 2008 (στα 654 εκατ. ευρώ, 824 εκατ. ευρώ και 955 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) με τα κέρδη προ φόρων (πάντα από τον τομέα των κατασκευών) να ενισχύονται κατά 21%, 20,5% και 15,9% αντίστοιχα.