Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 08-Νοε-2010 13:35

    Frigoglass: Ισχυρό γ΄ τρίμηνο αναμένουν Marfin και Proton

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Διατηρεί τη σύσταση για «αγορά» και την τιμή-στόχο των 11,70 ευρώ για την μετοχή της Frigoglass η Marfin Analysis σε report της με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

    Η χρηματιστηριακή αναμένει στο εννεάμηνο καθαρά κέρδη 17,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 170% σε σχέση με πέρυσι, EBITDA  56 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 38,7% έναντι του 2009 και έσοδα στα 325 εκατ. ευρώ (+28,2%).

    Στο γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,8 εκατ. ευρώ από τα 0,25 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα EBITDA εκτιμάται ότι θα καταγράψουν άνοδο 35,5% στα 13,7 εκατ. ευρώ και έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 89 εκατ. ευρώ (+23,5%).

    Όπως σχολιάζει η Marfin Analysis, συνολικά οι αναδυόμενες αγορές και ο πειθαρχημένος έλεγχος του κόστους, υποστηρίζει την ανάπτυξη των κερδών και των πωλήσεων.

    Από την πλευρά της η Proton Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση outperform, αναμένοντας καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 14,5 εκατ. ευρώ (+44,5%) και πωλήσεις στα 90 εκατ. ευρώ +26%) για το γ΄ τρίμηνο.

    Συνολικά η χρηματιστηριακή αναμένει μια ισχυρή εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας την τάση ανάκαμψη στον κλάδο της κατάψυξης. Μάλιστα, η Frigoglass παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές της Proton Bank, κυρίως εξαιτίας των προσδοκιών για υψηλή ανάπτυξη και με μικρή μόνο έκθεση στην ελληνική οικονομία.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ