Βελτιωμένα καθαρά κέρδη κι έσοδα θα εμφανίσει στο γ’ τρίμηνο η Coca-Cola 3E, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Proton Bank.
Σε έκθεση με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2010, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της εισηγμένης θα αυξηθούν κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα 217,9 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα από τις υψηλότερες χρεώσεις τόκων. Όμοια εκτιμάται ότι θα είναι η άνοδος των πωλήσεων, οι οποίες τοποθετούνται στα 1,96 δισ. ευρώ με ώθηση από τις μικρές αυξήσεις στις τιμές, τη βελτίωση των πρακτικών προώθησης αλλά και τις ευνοϊκές συναλλαγματικές κινήσεις.
Επίσης η Proton αναμένει αύξηση 4% στα EBITDA (393,3 εκατ. ευρώ) αλλά μικρή εξοικονόμηση κόστους.
Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η Proton Bank προβλέπει αύξηση 1% στα 592 εκατ. unit cases, με οδηγό τις αναδυόμενες αγορές.
«Η Ελλάδα συνεχίζει να επιβαρύνει την απόδοση της εταιρείας στις ανεπτυγμένες αγορές. Αναμένονται επίσης σχετικά αδύναμες επιδόσεις σε Ιταλία και Ιρλανδία, που θα αντισταθμιστούν εν μέρει από τις βελτιωμένες τάσεις στην Ελβετία», σημειώνεται στην έκθεση.
«Στις αναπτυσσόμενες αγορές αναμένεται βελτίωση των τάσεων στην Πολωνία και την Τσεχία με φόντο τις καλύτερες μακροοικονομικές συνθήκες και την απουσία έκτακτων στοιχείων στο β’ τρίμηνο του 2010, που θα αντισταθμίσουν τις αδύναμες τάσεις στην Ουγγαρία».
Η Proton Bank διατηρεί τιμή-στόχο τα 19,40 δολάρια και σύσταση «neutral» για τη μετοχή της Coca-Cola 3E.
Σημειώνεται ότι η Coca-Cola 3E θα ανακοινώσει επίσημα τα μεγέθη γ’ τριμήνου στις 27 Οκτωβρίου.