Πτωτικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθούν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο σε επίπεδο β’ τριμήνου όσο και σε επίπεδο εξαμήνου.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο β’ τρίμηνο θα διαμορφωθεί στα 142,4 εκατ. ευρώ, από τα 215,6 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, καταγράφοντας πτώση 33,9%. Για τα EBITDA αναμένει κάμψη 41,6% σε επίπεδο β’ τριμήνου καθώς τα τοποθετεί στα 11,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 19,6 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα αναμένει ζημιές 500 χιλ. ευρώ, συγκριτικά με κέρδη 63 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Σε επίπεδο εξαμήνου εκτιμά πως η πτώση των πωλήσεων θα είναι της τάξης του 23,3% με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 280 εκατ. ευρώ, από 365,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 22,9% στα 32,6 εκατ. ευρώ. Για τα κέρδη αναμένει πτώση 94,2% καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 4,1 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 70 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου της περασμένης χρονιάς.
Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι στο β’ περυσινό τρίμηνο ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε σημειώσει κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους 56 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν προέλθει από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την GDF Suez. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα κέρδη β’ τριμήνου έχουν επηρεαστεί από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή έχει θέσει την τιμή-στόχο των 7,10 ευρώ, με σύσταση “buy” για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.