14:00 10/11
Goldman Sachs: AΙ vs dotcom, γιατί δεν είμαστε (ακόμα) σε φούσκα - Γίνεται πιο bullish στις ευρωπαϊκές μετοχές
Αν και αναγνωρίζει ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι υψηλές, δεν θεωρεί πως είμαστε ξεκάθαρα σε έδαφος φούσκας.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου, στα 5,70 ευρώ από 4,80 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας παράλληλα σύσταση “hold”.
Σε έκθεση με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2010, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αύξηση της τιμής-στόχου αντανακλά την εκτιμώμενη θετική συμβολή των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών μέσω της έκδοσης νέων μετοχών αλλά και τις προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών της αγοράς το 2011 σαν αποτέλεσμα της πιθανής δραστηριότητας στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Η Marfin Analysis διατηρεί τις εκτιμήσεις της για μέσο ημερήσιο όγκο 160 εκατ. ευρώ το 2010, αλλά αναβαθμίζει κατά 6% τις προβλέψεις της για το αντίστοιχο μέγεθος του 2011, στα 180 εκατ. ευρώ, καθώς «η αναμενόμενη ενοποίηση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου ενδέχεται να ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές». Ξεχωριστά, οι αυξήσεις εταιρικών μετοχικών κεφαλαίων στο β’εξάμηνο του έτους, αναμένεται να δώσει περεταίρω ώθηση στα έσοδα και καθαρά κέρδη της εισηγμένης.