Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2010 12:02

  ΕΧΑΕ: Μείωση της τιμής-στόχου από National Securities, παραμένει αγοραστής

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 6,60 ευρώ από 7,2 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η National Securities, διατηρώντας ωστόσο σύσταση “outperform”.

  Σε έκθεση με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2010 και τίτλο “Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα δώσουν ώθηση στους όγκους”, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι παρά το ενδεχόμενο διατήρησης των συναλλακτικών όγκων σε χαμηλά επίπεδα την καλοκαιρινή περίοδο, η συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή τη χώρας αναμένεται να αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, οδηγώντας σε μεγαλύτερη χρηματιστηριακή δραστηριότητα από το Σεπτέμβριο κι έπειτα.

  Η National Securities “παραμένει αγοραστής” για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς εκτιμά πως η αποτίμησή της είναι ελκυστική, ενώ η σύσταση που δίνει δικαιολογεί, μεταξύ άλλων, την πλούσια θέση ρευστότητας αλλά και τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική της εισηγμένης.

  Σημειώνεται ότι η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη δευτέρου τριμήνου στις 28 Ιουλίου μετά τη λήξη των συναλλαγών. Η χρηματιστηριακή τοποθετεί το τζίρο της εταιρείας στα 16 εκατ. ευρώ, προβλέπει δηλαδή μείωση 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ αναμένει ότι τα λειτουργικά της έξοδα θα αυξηθούν ελαφρώς, στα 5,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη -προ έκτακτων φόρων- εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 33% στα 7,4 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ